Banaanileipää & Cupsolo-laitteen arvonta!

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia & Paulig Cupsolo

Opiskeluiden ja deadlinejen painaessa päälle on muistettava myös kunnolla höllätä. Meillä on ollut opiskelukavereiden kanssa tänä keväänä useampaan otteeseen tapana kokoontua jonkun luokse ja leipoa jotain hyvää arjen piristykseksi sekä kahvin kaveriksi. “Pitäiskö tänään leipoa?” Ihan vaan vaikka tavallisena maanantaipäivänä, eikä suinkaan mitään terveysherkkuja vaan kunnon leivonnaisia – herkuttelua voi oman mentaliteettini mukaan harrastaa hyvällä omatunnolla, kunhan se nyt ei ole ihan jokapäiväistä. Joskus nämä kohtaamiset naamioidaan ryhmätyöpalaveriksi tai muuksi suunnitteluksi, useimmiten kuitenkin ihan vaan puhtaasti yhdessä rentoutumisen ja nautinnon vuoksi. Kyllä elämästä täytyy osata kiireen keskellä nauttiakin!

Pauligmaaliskuus4

Yksi meidän viime kuukausien vakkarileipomuksista on ollut banaanileipä. Se on aikaisemmin kuulostanut korvaani kovin oudolta yhdistelmältä, mutta saatuani ensimmäisen lämpimänä höyryävän siivun voinokareella höystettynä eteeni, oli se sitten menoa. Älkääkä antako nimen hämätä, banaanileipä on ennemmin makea leivonnainen kuin kuiva leivän kannikka. Banaanileivästähän löytyy vaikka mitä terveellisiä variaatioita, mutta me olemme toistaiseksi tehneet sillä ihan perinteisellä ohjeella, jossa ei ole sokerin tai vehnäjauhon kanssa säästelty. Mikä pettymys olikaan, kun kerran unohdimme sokerin leivästä kokonaan, eikä mokoma näin ollen kohonnut uunissa lainkaan saati maistunut yhtään miltään. Sen jälkeen ohjeen kanssa on noudatettu ekstratarkkuutta!

Pauligmaaliskuu2 Pauligmaaliskuu3

Minun on ollut tarkoitus laittaa banaanileivän resepti jakoon jo aikapäiviä sitten, mutta nyt siihen tuli hyvä sauma, sillä leipä sopii erityisen hyvin Paulig Cupsolon uusien kahvimakujen Vanillan sekä Cardamomin kaveriksi. Makukahvit jo itsessään lievittävät pahinta makeanhimoa, mutta nämä maistuvat banaanileivän kanssa, jossa ollaan samojen makuparien äärellä. Jos et siis vielä ole banaanileipää maistanut, niin nyt viimeistään on aika ottaa ohje talteen ja ryhtyä leipomispuuhiin! Varoitan tosin, että tuohon tulee hillitön himo – ihan täydelinen yhdistelmä suolaista ja makeaa.

Pauligmaaliskuu6

Banaanileipä
3 kypsää banaania (+1 halutessa koristeluun)
3/4 dl sulatettua voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
3,5 dl jauhoja
pekaanipähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele leipävuoka. Soseuta banaanit kulhossa ja lisää sekaan sulatettu voi. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja suola. Lisää sokeri, kananmuna ja vaniljauute, sekoita joukkoon jauhot.

Kaada taikina leipävuokaan, halutessasi lisää päälle vielä puolitettu banaani pitkittäin sekä pekaanipähkinöitä. Paista noin 50 minuuttia niin että leipä saa päältä hieman väriä, mutta jää sisältä pehmeäksi.

Pauligmaaliskuu1 Pauligmaaliskuu5

Olen tehnyt Pauligin kanssa yhteistyötä alkuvuodesta lähtien, jolloin meille muutti sieppeä valkoinen Cupsolo Empire -kapselikone. Koneella saa valmistettua niin perinteisiä suosikkikahveja kuten Juhla Mokkaa ja Presidenttiä kuin espressopohjaisia juomiakin. Olen ollut kapselikeittimeen tosi tyytyväinen, joten olenkin iloinen päästessäni arpomaan valkoisen Cupsolo ByMe -laitteen sekä lajitelman Paulig Cupsolo -makuja yhdelle teistä! Osallistut arvontaan jättämällä kommenttisi tähän postaukseen keskiviikko-iltaan 29.3 mennessä – muista täyttää sähköpostikenttä. Ja mikäli arpaonni ei suosi, saatte -15% kaikista Cupsolo-tuotteista Paulig Shopissa 9.4 asti koodilla JONNAMAISTA (koodin käyttäminen vaatii sisäänkirjautumisen Paulig Shopiin, käyttökertoja 1 / asiakas).

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT! Arpaonni suosi nimimerkkiä Olga – voittajaan on otettu yhteyttä.

436 thoughts on “Banaanileipää & Cupsolo-laitteen arvonta!

  1. Mukana! ? ois kiva kokeilla erikoiskahveja itekin ja banaanileipäkin näytti niin hyvältä!

  2. Ihanan näköinen laite, mukana! Meillä meni juuri hieman vastaava laite rikki joten tämä tulisi tarpeeseen :)

  3. Ehdottomasti lähtee resepti kokeiluun, muutenkin on pitänyt banaanileipää testata mutta täydellinen ohje on ollut tähän asti vielä etsinnässä. Ja toki mukana myös arvonnassa, jos vaikka onnistaisi ja pääsisi uutuuskahveja keittämään!

  4. Mukana! Tästä ollaan niin kauan haaveiltu miehen kanssa, mutta opiskelijabudjetti ei kyllä anna periksi tällaisen ihanuuden hankkimiseksi :)

  5. Oispa oiva laite kahvinystävä-ystäville ja -vieraille, itse kun en kahvia juo :)

  6. Pitääpä koittaa reseptiä, mä oon ainakin niitä ihmisiä jotka aina kaupassa kuvittelee syövänsä vähintään viis banaania yhdeltä istumalta ja sit ne ehtii mennä liian pehmeiksi enneku kotona ehdin popsia ne :D Mahtava arvonta!

  7. Arvonnassa mukana. :) Olisi kiva saada Cupsolo piristämään arkes. Sitäpaitsi nykyinen vanha kahvinkeitin alkaa olla jo aikansa elänyt..

  8. Ehdottomasti mukana. Meillä jo pitkään harkittu hyvää espresso keitintä. ?

  9. Mukana arvonnassa :) kuulostaa tosi hyvältä tuo banaanileipä resepti, täytyy kokeilla.

  10. Vanha kapselikeitin alkaa vedellä viimeisiään, vatsa ei kestä muunlaista kahvia ja makuhermoihinkin istuu parhaiten. Kun vielä ilman kahvia ei pysty oikein edes elämään eikä budjetti repeä uuteen keittimeen, niin paniikki alkaa olla ovella..! ?

  11. Tuli maisteltua vanhemmilla käydessä noita uusia kapselikahveja ja oli kyllä hyviä! :-) kelpais itsellekin tollanen kahvikone.

  12. Banaanileipä on niin herkkua, että sitä leivotaankin viikoittain meidän perheessä. Nam! Ehdottomasti mukana arvonnassa! :)

  13. Oih, noi uudet kahvit kuulostaa tosi hyvältä myös vannoutuneen teenlipittelijän mielestä!

  14. Olip kiva postaus ja ihania kuvia! Banaanileipää olis kiva kokeilla itsekin joskus :-)

  15. Mukana arvonnassa! Alkoi kummasti tekemään mieli tuota banaanileipää, vaikken koskaan olekaan maistanut :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *