Kevättä kohti sisustuksessa

“Huomennako kaikki joulukuuset lähtevät varastoon?” tuumaili pikkupoika äidilleen eilen sporassa. Niin se joulu vaan on ohi, koristeet rahdattu pois ja ainakin täällä on katse jo vahvasti keväässä! Joka vuosi heti joulukoristeiden jälkeen alkaa kaivata kotiin raikkaampaa, keväisempää ilmettä ja olen katsellut ihastellen kauppoihin jo ilmestyneitä tulppaanejakin. Hassua miten nopeasti sitä pääsee eroon parin kuukauden ajan kestäneestä jouluhössötyksestä ja jo tammikuussa tuntuu, että kevät olisi lähellä. Lämpömittarin pakkaslukemat kertovat kyllä ihan muuta, mutta ainakin viime päivinä ollaan saatu nauttia aimo annos aurinkoa!

Punainen väri on sisustuksessa taas tipotiessään ja tilalla raikasta valkoista ja lämmintä ruskeaa, juuri sitä mitä sävymaailma sisustuksessani tyypillisesti on. Ripaus harmaatakin löytyy tässä Lexingtonilta ennen joulua saamassani tyynynpäällisessä, joka löysi nyt paikkansa sohvalta. Muuten tämä neutraalin sävyinen koristetyynyarmeija koostuu niin H&M:stä, Villa Stockasta kuin Gantistakin. Tyynynpäällisiä ei voi olla koskaan liikaa, tai näin ainakin uskottelen itselleni!

Olen muuten äärimmäisen huono sisustamaan seiniä ja olohuoneen seinät ammottavat edelleen tyhjyyttään, mikä alkaa pikkuhiljaa tympiä.. Useinhan se inspiraatio iskee juuri näin kevään kynnyksellä! Sohvan yläpuolelle ajattelin peiliä ja vasemmalle seinälle taas muutamia valokuvakehyksiä, jotka voisivat näyttää valkoisina kivalta tummempaa seinää vasten. Jahka vain saisin edes kuvat teetettyä – ystäväni juuri naureskeli, että kiva kun minulla on näitä kehyksiä niin paljon, mutta ei vielä yhtäkään oikeaa kuvaa niissä. Samainen ystävä oli kerran hihkaisemassa, miten ihana kun olen kehystänyt erään meidän kaikkien tyttöjen yhteiskuvan, mutta lähempää hän huomasi kuvan olevankin iloinen perhekuva à la Riviera Maison, haha!

Muutkin kodin tekstiilit ovat vaihtuneet raikkaampiin – punaruutuisten flanellien tilalla on Lexingtonilta viime talvena saamani valkobeigeraidalliset lakanat ja keittiössä taas raikasta sinistä. Kyllä näin on hyvä suunnata katse kevääseen, niin ja taas koittavaan arkeen! Huomenna alkaa taas opiskelut, joten nyt pitäisi olla akut loman jälkeen ladattuina valmiina paiskimaan hommia. Lupailimme eilen ystäväni kanssa iltakahvien äärellä jos jonkinmoisia suuria parannuksia aina opiskeluista treenaamiseen – nämä on näitä tammikuun kuuluisia puheita… ;) Ei vaineskaan, pian paluu arkeen ja tositoimiin!

Tänään otetaan kuitenkin vielä rennosti, viettäkäähän tekin mukava loppiainen! :)

61 thoughts on “Kevättä kohti sisustuksessa

  1. Aivan ihana sisustus teillä kotona!<3 Varsinkin olohuoneen sisustus ja sävyt miellyttävät silmää. Mistä tuo olohuoneen pöytä on peräisin? :-)

  2. Wau, täytyy kyllä sanoa, että sun koti on todella kauniisti sisustettu!! :) iseltäni löytyy samoja sävyjä, vain enemmän harmaata. Muuten joulukoristuksia ei enää ole, mutta pidän ympäri vuoden noita pieniä, kirkkaita jouluvalosarjoja! Ne on kaikista kivoimmat jutut, eikä varsinaisesti kuulu pelkästään jouluun… :D

  3. Oi oi täällä vaan ihastellaan tuota sun ihan uskomattoman kaunista ja todella ihanasti sisustettua kotia ♥ ihana ihana ihana !

  4. Mulla oli koko syksyn huoneen värit tumma harmaa ja valkoinen mutta kyllästyin niihin ennen joulua joten ostin punaisia tekstiilejä raikastamaan ilmettä: punavalkoraidalliset lakanat, punaisia lyhtyjä ja punaisen neuleviltin. Ajattelin kyllä että onkohan tämä liian jouluista mutta nyt itseasiassa tuntuukin että kyllä tämä menee hyvin joulun jälkeenkin kun punaisen rinnalla on kuitenkin valkoista ja tummanharmaata tasapainottamassa tunnelmaa. Tykkään lukea näitä sun sisustuspostauksia. Hyvää vuoden alkua sinulle Jonna! :)

  5. Ihana blogi sulla, ja hienoja kuvia!:) Lueskelin sun kamerapostauksia läpi.. Kun itsellä olisi hakusessa uusi kamera, ja nuo Olympuksen kamerat houkuttaisivat:) Mutta en ole jahlailuiltani osannut päätää mikä niistä ja millä varusteilla :D

    http://alaannnblog.blogspot.fi/

  6. Ihanalta näyttää, samaa henkeä kaipaan meillekin.. Täällä kans ammottaa seinät tyhjyyttä ja hirveä hinku keksiä jotain kivaa niille. Miten vanhat noi sun hm:n palmikkotyynyt muuten on? Mulla meinaa on sama ja se meno kyllä supernopeasti karmean kuntoon, ihan nyplääntynyt ja ruma :<

  7. Moikka! Mistä olet löytänyt tuon ihanan sävyisen puulaatikon, joka on sohvan vieressä?:)

  8. Aivan ihana koti sulla!! Ihana tuollainen meikkauspöytä! Tosi raikas sisustus! Sisustuskärpänen iski tänne myös ;)

  9. Kaunis koti ♥ Mistä nuo peili-/meikkipöydän läpinäkyvät muoviset (?) purnukat ovat? Olen etsiskellyt niitä Ikeasta yms., mutten ole löytänyt…

  10. Ihanan näköistä! Onko tuo makkarin valkoinen pöytä Maskusta? Meillä taitaa olla samanlainen. Menetin hermoni sen kokoamisen kanssa, mutta kätevä se on pienen kokonsa ansiosta, kun se mahtuu sängyn viereen. Mukavaa kevään odotusta!

  11. Sisustustyylisi on niin kaunis ja harmoninen! Ja itsekin olen tutkaillut jo tulppaaneja vähän sillä silmällä ;) Kyllä se kevät sieltä pian tulee!

  12. Blogisi, tyylisi ja sisustuksesi ovat aivan valtavan suuri inspiraation lähde minulle! Kiitos paljon mahtavasti blogista :)

  13. Ihanan raikas sisustus eikä liikaa tavaraa, kunpa itsekin saisi pidettyä kodin noin siistinä!

    Jensku

  14. Joka kerta ihastelen kotiasi, kotoisan ja harmonisen oloinen <3
    Huomenna olisi sama homma edessä – saa nähdä vaan raaskinko (tarkenenko) vielä luopua paksusta punasävyisestä Pentikin villahuovastani :D Ja lohdutuksen sanana, myös täällä olohuoneen seinät huutaa tyhjyyttään. Suunnitteilla on ollut jotain, mutta mikään ei ole päässyt vielä toteutukseen asti :D ehkä nyt keväällä!

  15. Mulla on aina sama homma, ja tänään onkin edessä joulun pois siivous, ja muutenkin koko kämpän siivous. Eilen vihdoin palailtiin koko joulunloman kestäneeltä Kotka-lomalta, ja musta tuntuu ikuisuudelta kun muistelen milloin viimeeksi oisin siivonnut täällä… :D Hei pakko muuten kysyä, saako Lexingtonin kodin-juttuja mistään nettiputiikista tilattua? :)

    Taas kerran erityismaininnan saa kotisi, voi että se on kaunis<3 Meillä kodin uudistusprojekti edessä, ja jotain samantyylistä hakusessa! Olen niiiiiin lopen kyllästynyt niihin kokovalkoisiin koteihin, joita kaikilla on ja pinterestissä näkyy, blääh! Kodin pitää olla lämmin ja vastaanottava, ei kliinisen valkoinen ja krikas! Olen puhunut :D

  16. Voi ihanan pehmelle näyttää tuo sohva :) Samoin tuo olohuoneen matto, sopii todella hyvin sen kanssa yhteen. Mistähän niitä löytää?

  17. Voi kiitoksia! Harmaa kuuluu myös suosikkeihini ja mietin pitkään sen ja beigen välillä väripalettia kehitellessäni, jostain syystä en osaa yhdistää näitä kahta joten vain toiseen oli päädyttävä :D Ja yhdet pallovalot minäkin jätin vielä paikoilleen, ehkä ne on enemmänkin talvi- kuin jouluvalot ;)

  18. Hyvinhän se punainen menee muinakin kausina ja kuulostaa oikein hyvältä valkoisen ja harmaan kanssa! Itsekin haluaisin ehkä pienen ripauksen raikasta punaista, esimerkiksi jossain Lexingtonin koristetyynyn muodossa :) Kiva jos tykkäät, näitä on mukava tehdäkin. Samoin sinulle, kaikkea hyvää uuteen vuoteen! :)

  19. Kiitos paljon kehuista! :) Olympusta suosittelen kyllä, se on minun valintani etenkin silloin kun tarvitsen mukaan kevyttä ja pientä kameraa. Näin ympäripyöreästi sanottuna, PEN mini on hieman helppokäyttöisempi ja vähemmillä nappuloilla varustettu, kun Lite (joka itseltänikin löytyy, tuo uusin E-PL7) taas on vähän kehittyneempi. Ja riippuu tietysti minkälaiseen käyttöön kamera tulee, että sijoittaako esimerkiksi 45mm tai 25mm -objektiiviin vaikka henkilö- ja detskukuvia varten vai johonkin laajakulmaan tai zoomiin :) Tässä näin pähkinänkuoressa, toivottavasti on jotain apua valintaan!

  20. Kiitos Elli! Lohduttavaa että joku muukin tuskailee seinien kanssa, ehkäpä tässä kevään aikana nyt vihdoin innostuu kehittelemään niille jotain.. :) H&M:n tyynyt ovat vasta parin kuukauden vanhat, joten eivät ole vielä kovin suuressa “nyhjäämisessä” olleet. Harmi kuulla, etteivät ole säilyneet hyvinä, höh :/

  21. Heips! Puulatikko on Espoon Cobellosta ostettu kutakuinkin vuosi sitten, mutta muistaakseni olen nähnyt niitä ja muita vastaavia laatikoita siellä myöhemminkin.. :) Myös Granit myy vastaavia, tosin taitaa olla jollain tekstillä vielä!

  22. Kiitos paljon Jemppu, kiva jos sisustusintokin iski! Heh, se on työpöydäksi alunperin kaavailtu mutta yllättäen meikkiarsenaali on vallannut pöydän.. :D

  23. Kiitos Katri! Joo se on juurikin Maskusta. Minäkin tuskailin kun noin kapeaan tilaan oli vaikea löytää työpöytää, kunnes bongasin tämän :) Ihanaa kevään odotusta sinullekin!

  24. Kiitos Jensku! Minua taas vaivaa välillä ahdistus ettei vain ole liian “kliinisen” näköistä vaan saisi ehkä olla koristusta ym hieman enemmänkin :) Kiva kuulla, jos sinun silmääsi näyttää kuitenkin hyvältä! Ja hei, ei täälläkään aina siistiä ole, usko pois.. ;)

  25. Sohvapöytä on Riviera Maisonin, ostettu Manskulla sijaitsevasta White on white -myymälästä :) Se on aarteeni!

  26. Voi kiitos kivoista sanoista Elina! :) Heh, lohduttavaa kuulla että joku muukin tuskailee seinien kanssa! Miten se toteutukseen asti saaminen onkin niin vaikeaa.. Ehkäpä tosiaan nyt keväällä saadaan molemmat joku inspiraatiopuuska ja pistetään tyhjät seinät piiloon ;)

  27. Huh, raskasta hommaa mutta palkitsevaa, kun näkee sitten koko kodin kiiltelevän puhtauttaan :) Kiva varmasti palata taas kotiin Tampereelle! Ja kyllä vaan, Lexingtonia saa tilattua monestakin sisustusputiikista, kuten Country Whiten nettikaupasta ja sitten esimerkiksi ihan Stockalta, myös heidän oma nettikauppansa pelaa hyvin jos ei muualta jotain löydy :)

    Kiitokset vielä kehuista! Ja kuule yhdyn julistukseesi, kokovalkoiset kodit eivät ole minunkaan mieleeni! Vaaleat sävyt kyllä miellyttävät, mutta mukana pitää olla lämpöä ja rouheutta, eikö vaan ;)

  28. Sohva on kyllä ihan super, tuossa on täydellisen mukava köllöttää! Itse asiassa molemmat sekä sohva että matto ovat Askosta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *