Opiskeluista videolla

Huomenta kaikille! Vihdoin ja viimein saatiin sen verran valoa kansalle, että sain kuvattua teille uumoilemani videon opiskeluihini liittyen. Näköjään videoiden kanssa mennään tällaisella kerran puolessa vuodessa -tahdilla, joten pahoittelut vähäisen harjoittelun tuomasta kankeudesta, heh ;) Hieman venähti pitkäksi meikäläisen höpöttely, mutta toivottavasti tuli ainakin itse asia selväksi! Kivaa torstaita ihanat!

79 thoughts on “Opiskeluista videolla

  1. Oli tosi ihana kuulla sun opiskeluista, sillä täytyisi itsekkin alkaa pikku hiljaa taas miettiä että mitä sitä taas lähtisi koulunpenkille opiskelemaan :-) oot niin ihanan omistautunut tuolle opiskelulle ja susta näkee selkeästi, että tykkäät tuosta että on vain ilo seurata sivusta tätä !

  2. Ihana video! Ja tosi selkeä:)
    Ihan pakko sanoa että mietin tosi kauan että keneltä kuullostat, kun äänesi oli tosi tutun kuuloinen :D sitten hoksasin että kuullostat aivan diandralta! Teillä kummallakin on sellanen söpö ääni :D hah

  3. Moikka, kiva video! :) kerrotko vähän hakuprosessistasi, esim valmennuskurssista ja lukutekniikoista /-tunneista yms. Olisi mukava kuulla :)

  4. Kiitos ihan mahtavasta videosta! Mulla on juuri abivuosi käynnissä ja oonkin miettinyt Vaasan kauppista yhtenä jatko-opintovaihtoehtona :)

  5. Huippu video!! Ite siis aion ens keväänä hakea kauppikseen toistamiseen, ja voipi olla, että Vaasa menee hakujärjestyksessä ekaksi. Sellanen kysymys tuli mieleen, kun en oo vielä yhtään noista vaihtojutuista ottanut selvää, että kuinka pitkä se vaihto on? :)

  6. Ihana video postaus!!! Oot niin hellyyttävä ja sulosen näkönen ja kuulonen<3 oli kiva kuulla sun ajatuksia tuosta opiskelusta (: olet ihana

  7. Kiva, informatiivinen video :) En ole seurannut blogiasi kovin aktiivisesti niin minun mielestäsi olisi kiinnostavaa tietää minkälainen koulumenestys sulla oli ennen kauppista? Itse opiskelen tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa ja minulla alkoi kiinnostaa kuinka helposti keskiverto-oppilas pääsee kauppikseen. Siis tietysti helpompaa on päästä opiskelemaan kauppatieteitä muualla kuin täällä Helsinki-Turku-Tampere -akselilla. Olen nimittäin alkanut pohtia josko minun pitäisikin hakea kauppatieteitä opiskelemaan sitten, kun tästä koulusta valmistun.

    Ja niin minua kiinnostaa myös tietää se, että miksi päädyit opiskelemaan kauppatieteitä? Onko sinulla suvussa paljon yliopiston käyneitä, pohditko ollenkaan ammattikorkeakoulua tai ulkomailla olevia kouluja tms? Tai onko sulla peräti mielessä joku ns. unelma-ammatti mistä haaveilet?
    Itse miellän aina kauppisopiskelijat hieman persoiksi rahalle niin ajattelin vaan, että millaisia kriteereitä sulla oli opintojen suhteen :)

  8. Nää sun videot on kyllä tosi piristäviä, vaikutat niin ihanalta ihmiseltä :) Itsellänikin on sitten keväällä edessä pääsykoerumba psykalle!

  9. Moikka!
    Tuli mieleen, että aiotko valmistua ihan viidessä vuodessa vai kenties nopeammin? Ja onko sulla millaisia arvosanatavoitteita, panostatko esimerkiksi pääainekursseihin selvästi muita kursseja enemmän vai tähtäätkö kaikissa kursseissa joihin nelosiin tai vitosiin :-)?

  10. Sun videoita on kyllä niin kiva katsoa ku oot niin pirteä ja iloinen :-) Toiveena enemmän videopostauksia!

  11. Joo, vaihdossa käyneet kyllä jaksavat aina hehkuttaa kuinka se on parasta koskaan, ja samaa toistelen itsekin. Se on kyllä niin uskomattoman antoisaa, kunhan muistaa ottaa tarpeeksi kevyesti opiskeltavaa että ehtii mennä ja kokea kaikkea uutta ;) Minä kävin vaihdossa Jenkeissä ja Portugalissa, vaihtoblogit löytyy nimimerkkini takaa täältä bloggerista, jos jotakuta kiinnostaa. Ruotsi on varmasti hyvä valinta! Jos olisin itse vielä kolmannen kerran ehtinyt lähteä reissuun, niin olisin hyvinkin saattanut lähteä kohentamaan ruotsintaitoja. Tsemppiä sulle opiskeluun, se on ihan parasta aikaa, ota siitä kaikki irti!! :)

  12. Tästä viedosta tuli hyvälle tuulelle! :) Vaikka kauppatieteet eivät oikeastaan kiinnosta minua, oli silti mielenkiintoista kuulla opiskelusta yliopistossa yleisellä tasolla, esim. kursseista ja miten niitä pystyy valitsemaan eri tavalla.

  13. Ihana video Jonna, mielenkiintoisia juttuja, vaikka opiskelut on luultavammin itseltäni opiskeltu :)
    Ja vaihto Ruotsissa kuulostaa kivalta!
    Lisää vaan videoita, näitä on kiva katsoa <3

  14. Ihan loistava video, sain tästä paljon lisää tietoa, sillä aion itse hakea opiskelemaan myös kauppatieteitä tämän abivuoden jälkeen. Enää pitäisi päättää mihin kaupunkiin sitä haluaisi sitten eniten opiskelemaan.. Vaasasta olen kyllä kuullut pelkkää hyvää, joten ties vaikka se tulisikin olemaan ykkösvaihtoehtoni :) joka tapauksessa kiitos tästä selkeästä videosta, näitä katselisi mielellään enemmänkin :) Myös opiskelujasi koskevat kirjoitukset ovat aina mielenkiintoista luettavaa!

  15. Tämä oli niin ihana video! Tuli todella hyvälle tuulelle tästä, vaikka tänään meidän abi-infossa tulikin sellainen tunne, ettei se kauppis olisi mun juttu, mutta ken tietää vielä keväällä, pitäisi viimeistään päättää. Onko sinulla mitään vinkkejä miten löytäisi sen oma jutun tai alan? Entä miten ja milloin keksit että kauppis on juuri se sinun juttusi? Kiitos kaikista ihanista postauksistasi muutenkin niistä tulee aina niin hyvälle mielelle! :)

  16. Itse olin vaihdossa Hollannissa ja voin kyllä lämpimästä suositella! Yliopistot ovat hyvätasoisia ja maa on aivan ihana :) -Annamari-

  17. Ekaa kertaa uskaltauduin kommentoimaan vaikka sun blogia jo pidempään oonkin seuraillu :) tää on kyllä ihan mun lemppari blogi, aina yhtä ihania kuvia ja positiivista fiilistä!
    Ja tohon vaihtohommaan, itse opiskelen Uppsalassa yliopistolla enkä voisi olla tyytyväisempi! Varmasti siis vaihtomielessäkin olisi Uppsala nappivalinta. Todella paljon opiskleijahäppeninkejä ja muutenkin todella viihtyisä kaupunki :) Juuri sopivan kokoinen opiskelukaupungiks, muistuttaa ehkä vähän Turkua. Ja mikä parasta, Tukholma on vain 40min junamatkan päässä eli sinne voi mennä pyörähtään ihan päiväseltäänkin jos shoppailla haluaa :P Eli mun ääni lähtee Uppsalalle ;)

    -Emma

  18. Olen sulkenut silmäni opiskelulta täysin nyt puoleksi vuodeksi ja tammikuussa aloitan opinnot ammattikorkeassa. Oli kiva kuulla sun mietteitä opiskelusta ja kouluelämästä noin ylipäänsä, sillä olen tällä hetkellä aikalailla kauhuissani siitä, että kohta sitä taas kulutetaan koulunpenkkiä! :S

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  19. Voi miten ihana video! Ja tosi hyödyllinen ainakin mulle. Monessa kohtaa mietin että oisin voinut sanoa ihan samoja juttuja. :D Hain viime keväänä kauppikseen (Hki 1., Vaasa 2. vaihtoehto) ja Vaasasta jäi pääsy muutaman pisteen päähän. Olenkin nyt päättänyt hakea ensi keväänä suosiolla Vaasaan, sillä oon jo useamman vuoden haaveillu kauppiksessa opiskelusta, niin ei sillä paikkakunnalla niin väliä ;) Ja onhan se Vaasa tosi söpö pikku kaupunki! Kaverilta, joka aloitti tänä syksynä siellä kauppiksessa oon kuullut pelkkää positiivista koulusta ja yhteishengestä.

    Mä olen tässä jo ehtinyt aika paljon tutkia mahdollisuuksia mitä yliopisto tarjoaa sitten kun ovet aukeavat. Juurikin toi johtaminen kuulostaisi aika mielenkiintoselta – sellaselta, että sitä jaksaisi opiskella useamman vuoden. Mullakaan matemaattinen lahjakkuus kun ei myöskään ole mitään huippuluokkaa, kun hampaita kiristellen sain lyhyestä C:n. :D Tulipas nyt jaariteltua… mutta siis, kiitos ihanasta blogista ja tsemppiä opiskeluihin! :)

  20. Moi!
    Muakin kiinnostaisi se, että oletko ollut jollain valmennuskurssilla? Ja millaisilla arvosanoilla pääsit lukiosta, ellet halua pitää tietoa itselläsi? :)
    Ihana video, ja sinä!

  21. Sulla on kyllä aivan ihana blogi. Olen seuraillut tätä noin vuoden ja odotan jokaista postausta innolla :) Videostasi oli minulle paljon hyötyä, sillä olen abi ja harkitsen vahvasti kauppikseen hakemista. Minua kuitenkin jännittää, miten pärjään englannin taidoillani. Kurssiarvosanat minulla englannista ovat ysejä ja osaan kyllä kirjoittaa englannin kielisiä tekstejä sujuvasti, mutta puhuminen tuottaa ongelmia. Aina kun pitää sanoa jotain englanniksi, niin alkaa jännittää älyttömästi, eikä saa mitään kovinkaan järkevää sanottua tai sitten lauseet jäävät lyhyiksi ja töksähteleviksi. Se ärsyttää, koska muuten osaan englantia. Joten onko mahdollista pärjätä kauppiksessa tällaisella englannilla? :/

  22. Olitko jollain valmennuskurssilla, kun hait kauppikseen? jos olit niin, minkä nimisellä :D?

  23. Hei ihana video! Ite kun en päässyt opiskelemaan ekalla kerralla, lähdin Ruotsiin kokeilemaan opiskelua. Opiskelin Lundin yliopistossa ja viihdyin super hyvin! Siellä on jopa lämpimämpi kuin täällä Suomessa, koska se sijaitsee ihan etelässä. Lundin yliopistossa on campuksia Lundissa, Malmössä ja Helsingborgissa. Googlaile näitä :-)

  24. Kiva video :) Itse olen miettinyt kauppista yhtenä jatko-opintovaihtoehtona. Toisaalta ulkomailla olisi myös jännittävää opiskella, ja esim. St. Andrewsin yliopistossa, Skotlannissa EU maksaisi lukukausimaksut. Vieraan kielen opiskelusta on kyllä varmasti hyötyä kaupallisilla aloilla, ja onhan vaihto jo mahtava kokemus itsessään. Sinuna lähtisin varmaan Ruotsiin :)
    Terkuin, Anni

  25. Kiitos taas kivasta kommentista, Emilia! Tsemppiä myös mietintöihin, eiköhän se oma juttu löydy sieltä vielä :)

  26. Kiitos hurjasti, kiva kuulla! Ja hih, onpa hauskaa :D Oma ääni kuulostaa omaan korvaan aina niin hassulta, että edelleen oudon tuntuista kuunnella sitä!

  27. Heippa, kiitoksia! Hakukevääni aikaisesta postauksesta löytyy paljon juttua tekniikoistani ym., http://jonnamaista.blogspot.fi/2013/04/mita-kuuluu-kirjojen-keskelle.html. Tunneista sitten, niistä ei tietenkään pidä tulla itseisarvoa, mutta tuntien seuraaminen lukuprosessissa oli ainakin minusta tosi hyödyllistä! Meille annettiin valmennuskurssilla tavoitteeksi 500h, joka tuntui absurdilta tuolloin, mutta tavoitteeseen päästiin :)

    Kävin itse siis valmennuskurssin ja keväänä, jolloin pääsin opiskelemaan kävin Hentusen legendaarisen Supermaster-kurssin. Kurssi on tyyris, mutta ehdottomasti joka ikisen euron arvoinen! Sieltä saa rutkasti materiaalia aina tiivistelmistä satoihin välikokeisiin, joiden tekemisestä on tosi paljon hyötyä. Valmennuskurssia suosittelen siis ehdottomasti, se rytmittää hyvin lukemisia ja tietysti sieltä saa myös vertaistukea kevääseen :) Tsemppiä hakemiseen!

  28. Mahtavaa jos tykkäsit, kiitos! Itsekin hain suoraan Vaasaan, enkä ole katunut päivääkään :) Vaihto voi ymmärtääkseni olla lukukaudesta lukuvuoteen, mutta moni lähtee juuri lukukaudeksi, eli vaihto kestää kaiketi noin 4kk tuolloin.

  29. Olispas kiva video ja säteilevä Jonna! Paistaako siellä Vaasassa ihan oikeasti aurinko? Tuntuu ettei Tampereella ole näkynyt vilaustakaan neljään viikkoon. Tsemppiä opiskeluihin! Itsellä valmistuminen häämöttää keväällä. Vaihdossa/harjoittelussa olen ollut yliopistourallani peräti neljä kertaa. Siihen jää koukkuun. ;) Joten jos Turkki/Saksa/Islanti/Itävalta kiinnostaa, niin vinkkejä voin antaa. Englannilla pärjää aina, vaikkei kohdemaan kieli sujuisikaan niin hyvin. Löytyykö Vaasan yliopiston sivuilta vaihtoon lähteneiden matkakertomuksia? Tampereelta ainakin löytyy ja niistä oli tosi paljon hyötyä. :)

  30. Heippa! Kiitoksia, kiva jos olet sitä mieltä :) Olen ollut kutakuinkin juuri keskiverto-oppilas, ylppäreistä kirjoitin kyllä ihan hyvät paperit. Minusta aiempi menestys ei kuitenkaan mitenkään korreloi sisäänpääsytodennäköisyyden kanssa, tiedän monia alle keskiverronkin, jotka ovat sitten pakertaneet itsensä sisään kauppikseen. Vaatii vain kovaa työtä ja peppulihaksia istua kirjastolla – omasta motivaatiosta puhumattakaan! Ja tietysti juuri esimerkiksi Vaasaan on helpompi päästä, itse tiesin etteivät pisteeni riittäisi Helsinkiin, joten taktikoin ja hain suoraan tänne.

    Ammattikorkea oli toinen vaihtoehtoni, mutta jotenkin yliopisto on vain aina ollut tähtäimessäni ja unelmani oli päästä sisään. Koen, että yliopistossa opiskelu on ehkä hieman syventävämpää, mutta tietenkään itselläni ei ole amk:sta kokemusta. Kauppiikseen päädyin, koska se tuntui monia ovia avaavalta vaihtoehdolta ja kaupallinen ala on kiinnostanut minua. Unelma-ammatti on vielä hakusessa, toivon kuitenkin voivani yhdistää sopivalla tavalla kaupallisen alan ja ihmisten parissa työskentelyn :) Kesätyökokemuksen myötä rahoitusala ainakin kiinnostaa, mutta saa nähdä, minne tie vie! Ja hei, kyllä kauppisopiskelijoiden joukosta löytyy muitakin kuin niitä “dollarinvihreitä” ;)

  31. Ihanasti sanottu, kiitos! Kommentti kertoo myös aina paljon antajastaan :) Super paljon tsemppiä tulevaan pääsykoerumbaan!

  32. Heippa! Luulen, että viiden vuoden tahdilla mennään, mutta saa nähdä, siinä ajassa kuitenkin viimeistään olisi tarkoitus valmistua :) Voi en kyllä ole mikään arvosanahaukka, keskiarvoni on enemmänkin ehkä kolmosen luokkaa. Tietysti pääainekursseissa sitä toivoo menestyvänsä paremmin, kun taas vaikka juuri näissä matemaattisissa kursseissa taas olen onnellinen läpipääsystäkin!

  33. Kai se on uskottava, kun en ole yhtäkään negatiivista vaihtarikokemusta ikinä kuullut! :) Jenkit ja Portugali kuulostavat upeilta kohteilta. Kiitos Mimi tsempeistä ja kiva kun kommentoit!

  34. Kiitos muru! Katsotaan, josko videoita saataisiin taas muutenkin kuin puolen vuoden päästä ;) Ihanaa viikonloppua sinne!

  35. Ensimmäisellä kerrallani kävin Takuuvalmennuksen kurssin. Se oli ihan OK, tosin alkoi vasta muistaakseni huhtikuussa, joten asiat käytiin todella intensiivisesti ja pintapuolisesti kävi. Materiaalien ja ajankäytön suhteen tykkäsin paljon enemmän tästä toisen kevään kursisstani, Hentusen Supermasterista :)

  36. Hei mikä sattuma, mä olen lähdössä Uppsalaan vaihtoon tammikuussa! Voin sit kertoilla miten siellä menee :) ainakin hakuprosessi on ollut tosi selkeä ja sujunut todella jouhevasti, joten senkin takia tuntuu hyvältä lähteä. Lisäksi yliopisto näyttää kuvien perusteella hienolta ja opiskelijayhteisö on kuulemma tiivis ja opiskelijaelämä sen mukainen :)

  37. Mahtava kuulla, että tästä oli ehkä jotain hyötyä! Vaasaa voin kyllä suositella lämpimästi, itsekin hain tänne ensimmäisenä suoraan :) Kiitokset kivasta kommentistasi ja tsemppiä abivuoteen!

  38. Voi kiitos Suvi, ihana kuulla! Vaikea sanoa, uskon kyllä kuitenkin että se oma juttu löytyy enemmin tai myöhemmin. Voihan sitä viettää vaikka välivuoden vielä töitä tehden ja asioita miettien, itsekin pidin yhden välivuoden ennen kuin hain ensimmäistä kertaa ja se oli kaiken kaikkiaan hyvä ratkaisu :) Kauppista rupesin miettimään joskus lukion loppuvaiheilla, pitkään ajattelin etten voisi juuri näiden matikan taitojeni kauppikseen päästä, mutta onneksi sanoin höps luuloilleni ;) Kiitos ihanasta kommentista ja tsemppiä abivuoteen!

  39. Hollanti vaikuttaa kyllä ihanalta ja sitä se olikin viime vuotisen lyhyen visiittini perusteella! Huh, täytyy vielä mietiskellä.. :) Kiva kun kommentoit, Kiitos Annamari!

  40. Voi kiitos Emma, tuli hurjan hyvä mieli kommentistasi! Ihana kun jätit jäljen tänne, etenkin kun olet jo pidempään ollut matkassa mukanakin :) Uppsalasta olen kyllä kuullut paljon hyvää ja tämä kommenttisi vain vahvisti ajatuksiani. Tukholman läheisyyskään ei olisi yhtään pahitteeksi ;) Kiitos tästä, tosi kiva kuulla kokemuksia. Ihanaa viikonloppua!

  41. Uskon että vähän kauhistuttaa, mutta kyllä se kuule siitä kun pääset opiskelijatapahtumien ja uusien opiskelukavereiden makuun!! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *