Kevätkengät esiin!

Kenkäaiheilla jatketaan! Baltsukelien vihdoin rantauduttua kävin kaapin uumenista löytyvien laatikoiden kimppuun ja tein pientä kevätkenkäinventaariota. Lupailin kuvata päivitettyä kokoelmaa tännekin :) Ballerinat ovat epäilemättä suosikkikenkäni ja niistä saa löytyä hieman kullan kimallusta, suloisia yksityiskohtia tai vaikka tyttömäisiä rusetteja. Pitemmittä puheitta, kurkistetaanpa kenkäkaappini antimiin!

Kenkäkokoelmani ei ole sieltä suurimmasta päästä, mutta on kuitenkin tarpeisiini erittäin toimiva ja popoa löytyy jokaiseen menoon. Monena vuotena olen ostanut lähinnä ketjuliikkeiden kenkiä, sillä minulla on tapana tuhota ne yhden kesän aikana, mutta viime ja tämän kevään aikana kaappiini on päätynyt muutama laadukkaampi pari.


Ylärivi: Tory Burch, Tory Burch, Tory Burch, Stradivarius
Alarivi: Massimo Dutti, Zara, Zara, Sam Edelman

Viime kesänä ostin ensimmäiset Tory Burchin ballerinani, klassiset mustat Revat, ja jäin totaalisesti sille tielleni. Kengät eivät ole koskaan säilyneet käytössäni näin hyvin ja käärin ne talvisäilöstä kuin uusina! Puhumattakaan niiden mukavuudesta, Revoilla tuli käveltyä koko viime kesä Pariisin katuineen kaikkineen. Näinpä uskalsin panostaa myös kahteen muuhun pariin, konjakinruskeat Reva Tumbled Leatherit ja nudet Romy Ballet Flatit, jotka ovat molemmat alennuslöytöjä.

Lisäksi kokoelmastani löytyy rennommat tupsuilla varustetut loaferit Massimo Duttilta ja sadesäälle hyvin soveltuvat tekonahkaiset nudeballerinat Zarasta. Suloisten avokärkisten rusettiballerinojen myymistä olen aika ajoin miettinyt, sillä ne eivät ole oikein muotoutuneet jalkaani.. Ja mitä olisi kesä ilman kauniita sandaaleja, ylärivin konjakinruskeat ovat viimekesäiseltä Pariisin reissulta Stradivariuksesta, nudet Sam Edelmanit taas tilasin juuri pitkän pähkäilyn jälkeen Shopbopista alekoodilla.

Korkokenkien suhteen taas taidan olla aika harvinainen nainen, sillä omistan ainoastaan kaksi paria. Onneksi näillä kaksillakin pärjää vallan hyvin, korkoja tuleekin käytettyä lähinnä juhlatilaisuuksissa. MICHAEL Michael Korsin nudet kaunottaret ostin vuosi sitten ja ne löytyivät jalasta lähes kaikissa kesän riennoissa. Osa ehkä muistaakin, että koko tuotti pieneen jalkaani hivenen ongelmia, mutta lisäkikkailuilla, kuten geelipohjallisilla ja takaosaan laitettavilla tuilla sain näistä jalkaani sopivat :) Zaran mustat kiiltonahkaiset peeptoe-korot taas hankin jo pari vuotta sitten alennusmyynneistä, hinta taisi olla vaivaiset 25 euroa ja nämä ovat osoittautuneet loistavaksi ostokseksi! Usein Zaran laatua parjataan, mutta minulla kengät ovat kestäneet kovassakin käytössä ja näillä yllättävää kyllä jaksaa koko illan. Ei sattuisi kenenkään nurkissa pyörimään vastaavia nudeina koossa 36? ;)

Ainoa lisäys mitä kenkäkokoelmani tällä hetkellä ehkä kaipaisi, olisi perusmustat korot suljetulla kärjellä. Sellaiset, jotka toimisivat jokaisena vuodenaikana, olisivat mukavat jalassa, laadukasta nahkaa ja kuitenkin sopuhintaiset.. Noh, ehkä ne vielä tulevat joskus eteen!

Tältä tulee siis näyttämään kevät- ja kesägarderobini popojen osalta! Näiden lisäksi löytyy vielä muun muassa rennot espadrillokset sekä korkkipohjallisia kiilakorkoja, niitä eilen mainittuja valkoisia Converseja unohtamatta :) Eiköhän näillä pärjätä!

Related posts

59 thoughts on “Kevätkengät esiin!

 1. Jos jalkasi on kokoa 36 ja olet kiinnostunut nuo ihanat rusettibaltsut myymään, niin täältä löytyisi vahva ostajaehdokas :) voin laittaa sähköpostia, jos haluat ne myydä?:)

 2. Oi mikä täydellinen kenkäkokoelma! Itseltänikin löytyy varsin vähäinen määrä kenkiä naiseksi, mutta ei se määrä vaan laatu ;)
  Nuo Sam Edelmanin sandaalit olivat itselläni ehkä viime kesän käytetyin kenkäpari! Huippu ostos siis hihi!
  Revat olisivat tämän kevään/kesän hankintalistalla..

 3. Hyvä kokoelma! Itselläkin on tavoitteena saada hyvä balanssi mustien ja konjakkisten/nudejen kenkien välille. Nuo Tory Burchit kyllä kiinnostavat, olen kuullut niistä niin paljon hyvää. Minulla nimittäin baltsut hinkaavat tosi helposti…

 4. Kyllä toi sun kenkäkokoelma on mun kenkien määrään verrattuna iso ;) Naurattaa oikein, että oon ite kenkämyyjä, mutta kaapista ei löydy mm. mustia peruskorkkareita :D Lisäks mulla on baltsuja vaan kahdet, mustat ja konjakkiset Steve Maddenit, nudet olis kyllä vielä kiva jostain löytää! :)

 5. Tutkailin juuri omaa kenkäkokoelmaani ja tulin tulokseen, että enempää en oikeastaan tarvitse. Mustat ja konjakkiset balleriinat, sandaalit ja korkokengät ajavat asiansa oikein hyvin. Itse olen ollut erittäin tyytyväinen klasissisiin Michael Michael Korsin korkkareihin:

  http://www.brandos.fi/michael-michael-kors/mk-flex-40s1mfmp2l-001-gl-blk/a73541

  Istuu pieneen jalkaani täydellisesti ja jaksaa kävellä pidemmänkin matkan. Hintakaan ei päätä huimannut.

  Jotkut ihanat rusettisandaalit toivoisin (kuitenkin) kesäksi löytävän.

 6. Oih tämän kenkätytön sydän kyllä sykähtelee tälle kokoelmalle :) Sam Edelmanit on itsellänikin ollut pitkään ostoslistalla ja vitsit miten upeat ne onkaan valitsemassasi värissä!

 7. Täydellinen kokoelma!:) Hieman himottaa konjakkiset Toryt itsellänikin, mutta en vain raaski panostaa niihin, kengät kun ovat niin käyttötavaraa itselläni ja kestävät sen yhden kesän olivat sitten Henkkamaukan muutaman kympin nahkabaltsut tai laadukkaammat yksilöt :/

 8. Voi ei kun nuo Burchin Romy Ballet Flatit on ihanaaaaat!!! Osui heti silmä niihin. :D
  Itselläni on nuo mustat Burchit, mutta hopeisella logolla (itse kun en omista ikinä mitään kultaista, en ole koskaan välittänyt). Kultasena kyllä löytää helpoiten tämän hetken hittituotteet, jos haluan hopeisena samanlaisen, niin sitä saa metsästää kissojen ja koirien kanssa. :D

 9. Onpa näppärä kokoelma! Mä olin monen monta vuotta se tyttö (tai no, nainen) joka kipsutteli kesät, talvet korkkareilla, mutta nyt on alkanut balleriinat houkuttaa ihan mielettömästi. Ehkä se on tuo iän tuoma laiskuus? :D

 10. aivan ihania kenkiä! seuraavaa palkkapäivää odotellessa että pääsee ostamaan kans muutamat kesäkengät ;)

 11. Hei! Osaisitko vinkata onko toryt verrattavissa yleisiin kokoihin? Vastaako 37 siis tavallista 37 vai tulisiko valita suurempi tai pienempi? :)

 12. Pakko muuten vielä kysäistä että ootko suojannut ja miten noi toryt?
  Nahkakengät ku on, niin ihan suihkeella vai jollain vahalla tms?
  Kuinka usein huollat kenkiäsi ja miten säilytät niitä?:)

 13. Upea kokoelma kenkiä :) Itse en ole vielä kovin laadukkaisiin kesäkenkiin uskaltanut satsata, mutta varmaan pitäisi… Nuo Revat aina välillä pyörivät päässäni, mutta haluaisin kuitenkin niitä testata jalkaan ennen ostopäätöstä. Jospa Cottonilla pääsisi niitä kesällä testaamaan :)

  Kiva kuulla positiivista palautetta Zaran koroista, sillä siellä on välillä tosi upeita yksilöitä myynnissä!

 14. Voi herttinen, nyt olen kyllä kateellinen! Minä myin pois kaapista käyttämättöminä saman määrän kesäkenkiä jotka omistat… Voi että kun pärjäisinkin tuolla määrällä, olen vain niin pirun perso juurikin kengille. Olen myös vuosikausia kantanut niitä Saksasta huomattavasti Suomea edullisemmalla hinnalla ja on myönnettävä, että se näkyy kokoelman laajuudessa. Laskin, että kesäkenkiä on 40 paria. Siis sen jälkeen kun myin pois… Taidan olla kenkäaddikti :)

  Koetin muuten luopua useammasta parista kenkiä. Se oli Kotinörtti joka ilmoitti ykskantaan, että et myy muita pois. Kuulemma on menossa naimisiin kanssani ja osa minua on kenkäkokoelma joten pitää sen kokoelmana pysyäkin <3

 15. Oih sulla on ihana kenkäkokoelma! <3
  Mulla on muutamat laadukkaamat ballerinat ja kaikki muut onki sitten hennesin baltsuja ja tykkään niistä kyllä kovasti, kestää muutaman kesän, ovat edullisia ja istuu hyvin jalkaan :)

 16. Aivan ihana kokoelma. Itse myin viime keväänä juuri revat pois kun ei vaan millään sopinut mun jalan mallille, koska mun jalka on aika leveä.

  Burchin balsut vaan on niin kauniita että yritän kyllä löytää jonkin paremman mallisen. Itsellä on kesäkenkiä ehkö vaivaiset 5paria, joten pitäisi kyllä muutamat lisää hankkia tennareiden ja ballerinojen muodossa :)

 17. Voi, sulla on paljon ballerinoja! :) Kirjoittelin justiinsa myös blogiini kevätkenkien esiinottamisesta. Ihana kun pääsee tallustelemaan hieman kevyemmillä kengillä taas!!

 18. Mulla on aina jostain syystä vaikeeta löytää sopivia balleriinoja, vaikka niitä käytänkin. :/ Pieni kantapää varmaankin, kun tuntuu että kantapää nousee aina vaikka kenkä olisi muuten sopivan kokoinen! Mitä mieltä olet noista Tory Burchin kengistä kantapään suhteen? Anteeksi jos oli hieman hupsu kysymys… :D Vaikeeta ostaa balleriinoja ilman remmiä.

 19. mä suosittelen höglin kenkiä, itse en osaa kävellä korkkareilla yhtään, olen vans tyttö hautaan saakka :-D mutta kerran laitoin höglit jalkaan ja voi sitä pehmeyttä. Eikä hintakaan loppujen lopuksi ole niin paha, reilut 100 euroa vain. Suosittelen, jos vain löytyy mallistosta mieleiset :-)

 20. Aivan mielettömän hieno kenkä valikoima kesäks!
  Anteeksi nyt ei liity yhtään aiheeseen, mutta mikä toi sun LV:n huivi on ja mikä väri toi on?
  Näyttää ihan hurjan kivalta ja olen pähkäillyt tuon värin kans ikuisuuden :)

 21. Ihana kenkä kokoelma:) itse rakastan kenkiä tosi paljon mutta olen todella huono ostamaan niitä:D aina vaan ihailen kuinka hienoja kenkiä muilla on ja talssin itse menemään vanhoilla kuluneilla ydillä ja samoilla kengillä koko kesän:D viikon päästä olen lähdössä singaporeen ja shoppailu listalla on löytää ihania kesä kenkiä:)

 22. Heippa, laita vaikka sähköpostia niin pistän sinut mieleen, mietin vielä hetkisen myymistä! :) Ne on todellakin aivan ihanat, harmi etteivät ole omaan jalkaani muotoutuneet :/

 23. Kiitos Hecu! :) Ja näinhän se on, laatu korvaa määrän! Muistan ihastelleeni Edelmaneja sinunkin kuvissasi, nyt vihdoin ne ovat vuoden haaveilun jälkeen myös omassa kaapissani :) Toivottavasti niitä pääsisi pian käyttämään!

 24. Kiitos Cara! Hih, minulla taitaa olla aika nude ja konjakinruskea-painotteinen maku ;) Burcheja kannattaa kyllä käydä vaikka kokeilemassa jossain, tuo kuminauha takana ainakin minulla edesauttaa siihen, että kengät eivät juurikaan hankaa :)

 25. Hihi, no mutta eikö se sanonta niin mene, että suutarin lapsella ei ole kenkiä! Siitä sitten, kenkämyyjällä ei ole kenkiä :D Parilla baltsuilla ja etenkin mainitsemillasi väreillä pärjää jo pitkälle :) Nudet ovat kyllä ihanat kesäksi! Mistähän ne perus mustat korkkarit vielä löytäisi..

 26. Tuo on hyvä asenne, mitä sitä turhaa hamstraamaan lisää :) Tämän enempiä en itse ehtisi edes käyttämäänkään kesän aikana! Hei kiitos vinkistä noiden MK:n korkojen suhteen, näyttävät kyllä potentiaalisilta.. Ainoa mitä mietin on terävä kärki, oma silmäni on tottunut pyöreäkärkisiin korkoihin. Täytyy pistää korvan taakse! :)

 27. Hih, kiitos Marianne :) Edelmaneja hankkiessa tuli kyllä valinnanvaikeus värin suhteen ja pohdin niin kultaisia kuin konjakinruskeitakin, lopulta klassinen nude vei voiton. Kaveriksi vielä rusketus, ai että!

 28. Kiitos Anne! :) Ymmärrän kyllä hyvin, mutta toisaalta voisin pitää taas mainospuheen Toryjen puolesta ;) Itsellänikin nimittäin kengät lensivät aina kesän jälkeen roskakoriin, myös jotkin nahkaiset versiot, mutta nuo säilyivät koko kesän kävelyn jäljiltä kuin uusina. Ainoa mikä harmittaa, kun aina oikean kengän kantapäähän jää kulumaa autolla ajamisesta.

 29. Ne on minustakin ihan supersöötit! Kyllä olisi harmittanut, jos olisin jättänyt ne Lontoossa kauppaan :) Heh, hauska huomio ja pitää kyllä varmasti pitkälti paikkansa! Toisaalta esimerkiksi monia statementkoruja on upeita hopeisina :)

 30. Voih, minä olen kyllä ihan liian mukavuudenhaluinen sellaiseen :D Olisihan se kiva sipsutella menemään korot naisellisesti kopisten, mutta suloiset ballerinat ovat kyllä enemmän minun makuuni ;)

 31. Minustakin ne on kyllä mielettömän suloiset :) Onneksi raaskin napata ne mukaani Lonton outletista, muuten olisi jäänyt kalvamaan mieltä!

 32. Heippa! Minusta oma koko on kaikista paras vaihtoehto, itselläni on mustat Revat omassa koossani 36 ja ne istuvat jalkaan kaikista parhaiten, ruskeat ovat puolikoon pienemmät ja niitä täytyy ainakin hetki ajaa sisään. Mustissakin jää takaosaan vähän ylimääräistä tilaa, mutta kuminauha pitää kengän tiukasti jalassa :) Koko 37 olisi siis varmasti sinulle oikea koko!

 33. Mustat Revat olen ihan lankannut mustalla nahan hoitoaineella ennen niiden laittamista talviteloille, joten ne ovat tuliterässä kunnossa nyt baltsukelejä varten :) Ruskeita tai nudeja en ole vielä suojannut, mutta ainakin konjakinruskeille käy varmasti ruskea hoitoaine. Voisihan noihin hyvin suihkauttaa kosteudensuoja-ainetta, samaa mitä käytän nahkalaukuillenikin.

  Pidän kenkiä talvisäilön ajan nätisti omissa laatikoissaan täytteineen kaikkineen, kesän ajan ne sitten lojuvat vähän huolettomammin eteisessä. Pyrin pitämään kengät hyvässä kunnossa vielä vuosia, joten huollan ne vähintään aina kauden jälkeen :) Täältä löytyykin asusteiden huollosta yksi postaus, http://jonnamaista.blogspot.fi/2012/09/asusteiden-huoltoa.html.

 34. Kiitos Emmi! :) Eikö siellä Ranskassa pääsisi jossain kokeilemaan Toryja, vaikka jossain tavaratalossa? Cottonilla sitten viimeistään, sieltä omat mustat Revanikin ovat peräisin :)

  Tietenkään muista Zaran kengistä en osaa sanoa, kun omistan vain nämä yhdet korot, mutta ainakin nämä ovat olleet todella positiivinen yllätys!

 35. 40 paria, jestas! :D Huh, sieltä löytyykin varsinainen kenkätyttö sitten. Noh, jokaisella meillä omat heikkoutemme ja ovathan ne kengät kauniita ;)

  Voi että, mikä ihana mies! :)

 36. Hih, kiitos :) Muutamilla laadukkaimmilla pärjääkin jo vallan hyvin, tekonahkaiset ym. ovat sitten loistavia vaikka sadesäälle tai vaihtokengiksi juhliessa ;D

 37. Kiitos Riikka :) OCjulia blogin Julia totesi hyvin sanoessaan, että Revoja on kahta jalkaa, toisille ne sopiat täydellisesti ja osalle taas eivät yksinkertaisesti istu. Ystäväni joutui myös myymään omansa pois, sillä hänen jalkaansa ne eivät sopineet ollenkaan :/ Minä taas kuulun tähän toiseen kastiin!

  Niitähän on malleja useampia, toivottavasti löytäisit omaan jalkaasi sopivan :) Onnea kesäkenkien metsästykseen!

 38. Hih, kokoelma on juuri täydentynyt kaksien parien voimin ja kyllä nyt kelpaa :) Ihanaa tosiaankin, saa vähän vaihtelevuutta asuihinkin kun jalassa voi olla muutakin kuin saappaat tai tennarit!

 39. No mutta, siinä tapauksessa Burchin Revat voisivat olla sinulle juuri passelit! Minulla itselläni on myös tosi pieni jalka ja esimerkiksi korot nousevat lähes aina juuri kantapäästä, mutta näissä Revoissa on tuo näppärä kuminauha takaosassa :) Mustissa Revoisani jää jonkin verran ylimääräistä tilaa kantaan, mutta kuminauha pitää kengän tiukasti paikoillaan. Kannattaa ehdottomasti käydä jossain kokeilemassa, josko näistä olisi sinulle täydellisiksi ballerinoiksi :)

 40. Oo, tämäpä tuli hyvään saumaan! Ihailin nimittäin juuri Zalandolla Höglin mustia kiiltonahkakorkkareita, joissa olisi ollut juuri sopiva koron pituus ja mukavan näköinen platoo. Kiitos kun jaoit kokemuksesi, täytyypä pistää mieleen jos jossain vaiheessa tilaisin jonkin parin kokeiluun :)

 41. Hih, kiitos :) Näillä kyllä kelpaa tepastella kesän! LV:n huivi ei itse asiassa ole minun, vaan lainailen sitä aina välillä rakkaan serkkuni kaapista :) Väri on nimeltään Dune ja malli sitä ihan perus shawlia. Väri on kyllä aivan uskomattoman kaunis, ehdoton suosikkini kaikista vaihtoehdoista!

 42. Kiitos Jenna! :) Minulla on vähän sama vika, ainakin noiden korkkareiden kanssa. Aina niitä ihailen, mutta jotenkin tulee vaan harvemmin ostettua, toisaalta ei niitä niin järin monta paria tarvitsekaan :) Oi, Singaporesta löytyy varmasti ihania kesäkenkiä vaikka millä mitalla! Ihanaa reissua jo etukäteen :)

 43. Ihania kenkiä :) itse hankin viime keväänä sinun innoittamanasi nuo massimo duttin kengät ja ne olivat ihan parhaat ! varmaan joka päivä niitä käytin ja nyt ne onkin sen näköiset…mietinkin että voikohan suutari taikoa niistä enään kunnollisia vai tyydynkö vain pitämään ne tuon näköisenä kuin ovat,en vain raaski heittää pois kun ne ovat niin ihanat :)

  Itse haaveilen tällä hetkellä noista ruskeista Tory Burcheista mutta 200e sijoitus balleriinoihin saa mut melkein pyörtymään ! Varmasti ovat maineensa veroiset sekä hintansa mutta kun omaan pahan askelvian niin kengät kuluvat käytössäni nopeasti joten pitää kyllä vielä miettiä :/

 44. Perusmustiksi suosittelen Eccon mustia korkokenkiä. Saa sekä mokkaisena että nahkaisena. Jalassa tuntuvat kuin olisi balleriinat jalassa.

 45. Kiitos Miims! Muistan kuinka jahtasit kenkiä, ihana että sait ne lopulta omaksesi :) Hmm, jos niitä vaikka vähän freesaisi ja lankkaisi ruskealla hoitoaineella? Tai kävisi laittamassa uudet kannat tms, riippuen miten ne nyt siis ovat sitten kuluneet. Suutarit osaavat kyllä tehdä ihmeitä, joten käy vaikka kysäisemässä josko ne saisi vielä pelastettua :)

  Hinta kyllä kirpaisi, etenkin kun en kuulu tähän kenkätyttöjen kastiin enkä voisi ikimaailmassa kuvitella maksavani vaikka 400 euroa jostain punapohjaisista koroista :D Kirpaisun jälkeen paluuta vanhoihin ei kyllä enää ole, Burchit todella ovat maineensa veroiset :)

 46. Aivan ihanat nuo Stradivariuksen sandaalit, niiinkun kaikki muutkin. Mitä materiaalia ne on? Saiskohan niitä mistään täältä Suomesta tai tilattua jostain? Tai osaatko vinkata löytyiskö jostain saman tyyppiset :)

 47. Korkokengät kuin ballerinat, kuulostaa ihanalta kaltaiselleni mukavuudenhaluiselle ;) Kiitos vinkistä!

 48. Hih, ne on kyllä söpöliinit :) Sandaalit ovat tekonahkaa jos en ihan väärin muista, yllättävän mukavat kuitenkin jalassa! Olen valitettavasti ostanut ne jo vuosi sitten Pariisista, joten samoja tuskin enää saa mistään :/ Ja mitään vastaavia en ole ainakaan nähnyt, mutta selailin pari päivää sitten Zalandon kenkäpuolta ja sandaaliosastoa, siellä niitä on ihan järjetön määrä! Pelkästään konjakinruskeita oli monta sivua, jos sieltä sattuisi löytymään mitään mieleistä :)

 49. Ilahdutan tylsää päivääni selaamalla sun vanhoja postauksia, ja ajattelin kysäistä, että oletko tietoinen että näitä vanhempia postauksia on aina kaksi tasan samanlaista peräkkäin? Ellei vika sitten ole mun koneessa heh.

 50. Hei kiitos kun huomautit! Itse asiassa huomasin ongelman hetki sitten, se johtunee Costumen aikaisista postauksista. En vain ole ehtinyt vielä poistaa tuplia, mutta täytyypä tehdä se pikimmiten :)

Comments are closed.