Avokadoa siellä ja avokadoa täällä

Kuulun siihen joukkoon, jotka pääsivät avokadon makuun vasta siihen kuuluisaan pastaan tutustumisen jälkeen. Niin taisi tehdä aika moni muukin suomalainen! Aikaisemmin avokado oli minulle vain epäilyttävän näköinen vihreä möykky, joka ei maistunut mielestäni miltään, nykyään taas tungen sitä vähän joka annokseen. En selvästikään ollut vain kokeillut oikeita makupareja ;)

Pasta on tosiaan yksi suurimmista herkuistani ja avokadopastaa on syöty keittiössämme jo useaan otteeseen. Maistuipa se jopa pikkukokeille, sisarusteni parivuotiaille lapsille, jotka innokkaina häärivät taustalla ja vaativat saada maistaa tädin kokeiluja. “Ette varmasti tykkää tästä”, mutta niin vaan naperot pyysivät pastaa jopa lisää! Myös poikaystäväni ahmi lautasensa tyhjäksi – hän, jonka mielestä kaikki missä ei ole lihaa on pupunruokaa.

Avokadoa tulee nykyään kuitenkin syötyä myös monessa muussa muodossa. Yksi suosikeistani on niinkin yksinkertainen, kuin avokadon, mozzarellan ja tomaatin yhdistelmä, jota teen usein nopeaksi väli- tai iltapalaksi. Päälle loraus oliiviöljyä ja pari rouhaisua mustapippuria, jos kaapista sattuu löytymään, niin heitän päälle vielä muutaman basilikan lehden. Yrteistä puheen ollen, tiedättekö mitään vippaskonsteja niiden hyvänä säilyttämiseen? Juuri ostamani tuoreet yrttipuskat ovat usein pelkkä muisto vain ja jääkaapista löytyy kasa nuutuneita lehtiä!

Avokadohan sopii myös melkein mihin tahansa salaattiin ja lisään sitä niin savulohi- kuin kanasalaatinkin jatkeeksi. Olen myös joskus maininnut olevani suolaisten herkkujen perään ja hammasta kolottaessa kyhään helpon snackin. Näin joskus Pinterestissä ohjeen avokadon ja soijan yhdistelmästä, ja soijan suurena ystävänä tuota oli pakko kokeilla. Näiden kahden nauttiminen yhdessä ei ehkä ollut heti ensimmäisenä mielessä, mutta uskokaa tai älkää, se on makuhermoja kutkutteleva yhdistelmä!

Kertokaahan teidän vinkkinne parhaista yhdistelmistä, mehukkaimmat avokadoreseptit jakoon! :)

Related posts

75 thoughts on “Avokadoa siellä ja avokadoa täällä

 1. Moi Jonna! Hiukan nuutuneet yrtit saa pirteämmäksi, kun huuhtaisee ne vedellä ja antaa virkistyä jääkaapissa kosteassa muovipussissa. Ainakin mun hyvä ystävä loihti sillä tavalla mitä freshimmät vihreälehdet!
  Ihanaa kevätpäivää <3

 2. Älä missään nimessä säilytä basilikaa jääkaapissa, se ei kestä kylmää. Pöydälle vaan ja vettä melkein joka päivä niin mulla on pysynny monta viikkoa hyväkuntoisena ja syötävänä… Tietysti jos oikein on hard core niin istuttaa ostetun basilikan ruukkuun ja antaa sille jotain laadukasta multaa niin sit se kestää vielä pidempään. :)

  Anette

 3. Minä laitan yrtit aina kukkaruukkuun ja vettä pohjalle. Näin säilyvät tuoreina ainakin viikon yrtistä riippuen:)

  Itse olen ollut avokadon hyvä ystävä jo lapsesta saakka, ja yksi kokeilemisen arvoinen yhdistelmä on katkaravut ja avokado! Katkaravuista voi tehdä “mössön” avokadon puolikkaiden sisään. Mössöön tulee katkarapuja, ranskan kermaa, sitruunaa, sitruunapippuria ja halutessaan tilliä. Mums!:)

  Kivaa keskiviikkoa!

  T.Sara

 4. Herkulliselta näyttää;) itsekään en avokadosta pahemmin välittänyt kunnes tein tuon samaisen. Pastan ja hyvää oli:)

 5. Minäkin kuulun siihen joukkoon, jolle avokadon ihmellisyys ei ole avautunut :D Taidankin ottaa nyt härkää sarvista ja käydä tänään ostamassa ainekset tuota kulttipastaa varten ;) Olin kerran ostamassa, mutta sitä toista juustoa (en millään muista nimeä) en löytänyt kaupasta. Osaatko sanoa käykö sen tilalta joku muu juusto?

 6. Kuuluun juuri samaan koulukuntaan. Entinen omituinen vihreä möykky on nykyisin suurin herkkuni. Itse pidän erityisesti avokadon ja ruisleivän yhdistelmästä. Kuulostaa erikoiselta, mutta maistuu äärettömän hyvältä. Itse pidän perheeni yrtit pöydällä ruukussa ja kastelen säännöllisesti. Toistaiseksi pysynyt hengissä

 7. Avocado on sellaista superfoodia että ohhoh. Mutta vieläkään en ole testannut tuota pastaa! Nyt kyllä ryhdistäydyn. Yleensä itse sekoittelen avocadoa vain salaattiin, joten olisikin kiva saada erilaisia reseptejä ja vinkkehä sen käytöstä. Hauskaa, että pienokaisetkin tykkäsivät!:)

 8. Avokadopasta on niin hyvää! :) Namnam.

  Meillä muuten kanssa meinasi basilikanlehdet sun muut kuolla jääkaappiin kunnes äiti tiesi kertoa niiden säilyvän paremmin pöydällä kasteltuina niinkuin kukkaset. Eli muovikuori heti pois päältä ja pöydälle lautasen päälle vaan niin meillä ainakin on keretty syödä kaikki lehdet pois ennen kun ne olisivat edes pahentuneet. Ja siis nehän kasvavat vielä lisääkin! :)

 9. Mulla ainakin basilika kukoistaa jo toista viikkoa keittiön pöydällä, laitoin vain pienen kulhon ruukun alle ja kastelen sitä pikkuisen melkein joka päivä. Se varmaan paleltuu sinne jääkaappiin?

 10. Basilika ainakin kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, jääkaappi on sille liian kylmä, ja siksi se nuukahtaa siellä tosi nopeasti :) Olen itsekin rakastunut avokadoon aivan viime aikoina. Avokadopizzasta on tullut pastan ohella suurinta herkkuani! :)

  Hanna

 11. Avokado on maailman parasta! Päivä ei ole päivä, ellei siihen kuulu edes puolikas avokado ;) Ravintoarvoiltaan myös aivan mahtava hedelmä!

  Yrttejä ei muuten kannata säilyttää jääkaapissa! Voi olla, että siksi nuutuvat :) Paras paikka niille olisi uudessa mullassa valoisalla ikkunalaudalla niin, että saavat välillä aurinkoa! Ja pitäisi muistaa kastella vään päivittäin. Näillä konsteilla olen ainakin itse saanut pidettyä kolme kuukautta sitten ostamani basilikan hengissä ja kasvamaan uutta lehteä! Myös kaupan korianterit ja mintut ovat heränneet henkiin ihan uudella tavalla tuossa ikkunalaudalla ;)

 12. Kaupasta ostettuja yrttejä on tosi vaikeaa säilyttää pidempään hengissä, itse en oo minkään kohdalla onnistunu. Kannattaa mieluummin kylvää siemenpussiesta yrtit itse vaikka pikkuruukkuihin, ainakin basilika on meillä joka kerta kasvanut todella hyvin, ja yrtti kasvaa muutoinkin itse kasvatettuna paljon tuuheammaksi kuin ne kaupan versiot.

 13. Kaikkia, ainakaan basilikaa ei mielestäni saa (tai ainakaan kannata!) säilyttää jääkaapissa. Itse laitan ruukun seisomaan johonkin purkkiin, purkin ikkunalaudalle, ja joskus jopa kastelen ruukkua tipalla vettä sen käyttöaikana. Eipä ne silti kestä kovin kauaa, mutta sen aikaa kuin syötävää riittää, eli kolmisen päivää ihan hyvinkin! :)

 14. Olen saanut yrtit pysymään pidempään hyvänä laittamalla ruukun vesilasiin ja valoisaan, lämpimään paikkaan. Ruukkuosasta siis alareuna on vedessä. Jotkut taitaa lyödä ruukun jopa ihan multiin, itse en ole kokeillut, jäisikö puska elämään elinvoimaisesti oikeassa ruukussa. Helppoa ja nopeaa kasvatettavaa yrtit kyllä ovat ja etenkin basilika on minulla viihtynyt sisällä. Siemenestä kasvatettuna siis. :) Kannattaa kokeilla.

 15. Selasin (jälleen kerran…) kaikki sun asupostaukset läpi ja mietin, että missä vaiheessa sun asukokonaisuuksista on tullut “aikuismaisia”? (En keksi parempaakaa ilmaisua :D) Koska itse olen nyt lukion toisella vuosikerralla ja päälle joutuu yleensä vain siniset farkut ja yksvärinen paita. Kaikki bleiserit ja muut “hienommat” vaatteet jää aina sinne kauppojen hyllyihin, vaikka mieli tekisi ottaa ne sieltä mukaan. En vaan osaa käyttää niitä, mutta sitten kotona aina haaveilen sun toistaan hienompien asujen perään :) Tästä kommentista tuli nyt vähän sekava, mutta ehkä ymmärsit :)

 16. ihana postaus, ihana tyttö! :) ja mitä yrtteihin tulee, tai niiden säilyttämiseen, niin jääkaappi ei ole paras mahdollinen paikka niille.oikeastaan esimerkiksi vain tilli, ruohosipuli, vesikrassi, vehnänohras, salaatit, (villi)rucola säilyvät jääkaapin vihannesosastossa – niillekin jääkaappi on vähän liian kylmä. mm. basilika on tosi herkkä kylmälle, eli huoneen lämmössä säilytys ja vesisuihkepullolla kostuttaa sekä ruukkua että lehtiä.samoin huoneenlämmössä tulisi säilyttää esim. tinjami, oregano, salvia, rosmariini ja sitruunamelissa eivät pidä kylmästä – huoneenlämpö parempi.tosin, huoneenlämpö tässä tilanteessa saattaa kans vaihdella.jälleen on tarpeen kostuttaa lehtiä ja ruukkua aika-ajoin vesisuihkeella.jos ostat yrttejä esim stockalta, kannattaa katsoa missä yriti siellä ovat esillä ja noudattaa samaa periaatetta kotona.järvikylän ruukkuyrtti pusseissa usein lukee, missä lämpötiloissa niitä tulisi säilyttää.jos yrttejä käyttää paljon ja ostaa tiuhaan tahtiin, suosittelen miettimään pienen yrttipuutarhan hankkimista.niitä on olemassa tosi sieviä ja jopa pienikokoisia, jotka voi asettaa ihan keittöntasoille.toivottavasti oli vähän apua, asiat ei ihan niin tuoreessa muistissa ole mutta olen ollut stockalla herkussa töissä about viisi vuotta aikoinani :)

  t. neljättä vuotta taloustieteellisessä opiskeleva ;)

 17. Kokeilin tuota avokadopastaa tässä joku aika sitten ja ilmeisesti en tehnyt kaikkea ihan oikein, sillä a.) se ei näyttänyt lähellekään noin taivaalliselta kuin tuo sun annos ja b.) makunystyräni eivät poksahtaneet onnesta. Omassa versiossani jätin avokadot kuutioiksi, mutta oot sä jotenkin muussannut niitä? Haluaisin antaa tälle vielä toisen mahdollisuuden ja ennen kaikkea haluaisin yli kaiken tykätä avokadosta.

  Tuo sun avokado-tomaatti-mozzarellaherkku menee kyllä kokeiluun oitis!

 18. Samoja ideoita mullakin tullut: tuo avokado-tomaatti-mozzarella on todella hyvä yhdistelmä.

  Mulla on tapana pakastaa kaikki yrtit. Ostan niitä kesällä (tai tukusta, jos sinne pääsen) isoissa puskissa, pilkon pieneksi hakkelukseksi ja pakastan pienissä minigrippusseissa. Sitten kaivan tuoretta yrttiä pakastimesta aina kun tulee tarve. Tähän mennessä homma futaa kaikilla mun kokeilemilla: persilja, tilli, ruohosipuli, timjami, basilika, minttu, korianteri, sitruunamelissa…

 19. Kokeile ihmeessä laittaa leivän päälle avokadoa! Se on hyvää! Paloina tai levitettynä:) Toimii hyvin esim. Voi-levitteen sijasta, koska makuhan on rasvainen:)Kokeilin avokadopastaa ja tosiaan oli todella maukasta!

 20. Moi Jonna! :)

  Täälläkin fanitetaan avokadoa! Mieheni ja minun lemppareihin kuuluvat tietysti avokadopastan ohella itse tehty guacamole ja avokadosalsa! NAM! Avokadosalsan teemme italialaisen bruschetta-täytteen tyyliin, siis pieniksi kuutioiksi pilkottua tomaattia ja sipulia, sitten tietysti runsaasti kuutioitua avokadoa ja mausteeksi limen mehua, suolaa ja rouhittua pippuria sekä iso nippu tuoretta korianteria! Guacamole syntyy oikeastaan samoin aineksin, mutta avokadon olen tilsannut haarukalla muussiksi, joukkoon vielä hieman creme fraicea ja pilkottua chiliä. Sopii hyvin meksikolaisen ruuan lisukkeiksi, mutta usein laitamme myös salaatteihin, itse tehtyjen hamppareiden väliin jne! Seuraava ruokakokeiluni taitaakin olla Hard Rock Cafen listalta kopsattu ” Chicken Fajita Pasta” !

  Aurinkoista kevättä ja tsemppiä pääsykoelukujen loppurutistukseen!:)

 21. jep, ei jääkaappiin missään nimessä yrttejä, kauniiseen ruukkuun vain ja keittiötä piristämään =D

 22. Tämäpä sattuma, juuri äskettäin söimme avokadopastaa ensimmäistä kertaa :) Minullekin avokado on suhteellisen uusi tuttavuus, pitääkin kokeilla yhdistellä sitä muihin ruokiin. Tähän mennessä olen popsinut ihan sellaisenaan!

 23. Pecorino on samantyylistä kuin parmesaani eli pärjää hyvin ilmankin, hyvää avokadopastaa on tullut myös käyttämällä pelkkää parmesaania vastaavasti enemmän

  -K

 24. Tarkoitatko pecorinoa? Luin jostain, että jos sitä ei ole saatavilla niin isompi määrä parmesaania käy korvaajaksi. :)

 25. Kuulostaa siltä, että sun avokado ei ole ollut ihan kypsä? Sopivan kypsänä se nimittäin menee melkoiseksi mössöksi ihan itsessään, kun aineksia sekoittelee :)

 26. Joo, itsetehty guacamole! Aineksina vain avokado, yhden limen mehu, tuore valkosipuli ja perussipuli, tomaatti, chiliä, suolaa ja mustapippuria. Itse nautiskelin pihvin ja bataattilastujen kanssa, mutta seuraavaksi paritan kanan kaveriksi!

  Avokado ja feta ovat myöskin taivaallinen pari.

 27. Laita ne yriti vaikka ruukkuun, valoon ja kastele niitä:) kyllä toimii ja uutta pukkaa;)

 28. Heippa ihana! Kiva kun piipahdat aina välillä täällä kommenttiboksissa, kun ei blogiasi pääse enää kurkkimaan :) Ja kiitos vinkistä, tälle “viherpeukalolle” tosin tuli näiden kommenttien myötä juuri uutena, ettei basilikaa tulisi säilyttää jääkaapissa ollenkaan :) Leppoisia pyhiä sinne <3

 29. Moikka Anette! Kiitos tuhannesti tästä, joskus olen yrittänyt säilyttää basilikaa huoneenlämmössä kuitenkaan siinä onnistumatta. Johtunee ei niin kovin vihreistä peukaloistani! Eikun uutta yritystä kehiin ;)

 30. Olen ihan kateudesta vihreä, kun kommenteissa on kerrottu basilikan säilyneen jopa kuukausia! :D Ei vaan meikäläisellä puska ole pysynyt huoneenlämmössäkään freesinä, mutta täytyy yrittää uudestaan ;)

  Ja nam, ohje kuulostaa taivaalliselta! Rakastan katkarapuja ja ranskankermaa, joten eihän tuo voi olla muuta kuin hyvää. Kiitos Sara, menee ehdottomasti kokeiluun :)

 31. Loistavaa, täältä tulikin jo ystävällisesti vastauksia :) Teimme kerran myös ystävälleni, joka ei siedä juustoa missään muodossa ihan oman annoksen ilman juustoja ja hän kyllä piti siitäkin.

  Minullakin odottelee taas ainekset kaapissa, pastahammasta kolottaa jo! Mukavia kokkailuhetkiä Linda :)

 32. Olen monesti kuullut tuon ruisleivän ja avokadon yhdistelmän ja se on kuulostanut korvaani todella erikoiselta! Täytyy kuitenkin vaikka huomenna jo kokeilla, uumoilin tekeväni leivästä vähän ruokaisamman lisäämällä päälle myös kanaa.. :) Kiitos vinkistä!

 33. Nyt kipinkapin korjaamaan tilanne ja testaamaan, onko pasta sinusta maineensa veroinen ;) Itsellänikin on taas ainekset kaapissa odottelemassa! Hih sano muuta, olin ihan ihmeissäni :)

 34. Nam, niin on :) Täytyy taas pian tehdä sitä, ainekset odottelevatkin jo kaapissa! Minä hömelö olen pitänyt basilikat juuri jääkaapissa, kerran taisin kokeilla niitä huoneenlämmössä ja nuukahtivat sinnekin.. :D Ehkä vika oli kastelussa, joten näiden vinkkien jälkeen kokeilen uudemman kerran, kiitos Rosita! :)

 35. Huh, onneksi avasin suuni, sillä muuten basilikat olisivat jatkossakin ressukat paleltuneet siellä jääkaapissa :) Täytyy kokeilla huoneenlämpöä ja ahkeraa kastelua, kiitos Elina!

 36. No ei ihme, että on ollut vähän nuutunutta meininkiä! :D Kiitos Hanna, täytyypä siirtää ruukku pikimmiten huoneenlämpöön. Ooh, avokadopizza kuulostaa ihanalta, ohjetta kehiin!

 37. Hih, ihana Ida! Puolikas avokado päivässä pitää… ainakin masun tyytyväisenä ;) Minua jäi vähän kutkuttelemaan ne juuri mainitsemasi avokadopekonisämpylät, kuulosti todella herkulta!

  No ei tosiaan ihme, että on ollut vähän nuutunut ruukku vastassa jääkaapissa! Muistaakseni olen joskus kokeillut siirtää sen huoneenlämpöön, mutta en ole tainnut kastella sitä tarpeeksi silloin. Uutta kokeilua siis kehiin :)

 38. Voi kun riittäisi intoa kasvattaa basilikat itse, olisihan se ihana syödä ihka omakasvattamiaan yrttejä :) Täytyy ainakin alkuun siirtää se ruukku pois jääkaapista ja kokeilla, josko saisin puskan pysymään elossa ikkunalaudalla!

 39. No nyt olen kyllä taas viisaampi, ei ihme että ovat nuutuneet siellä jääkaapin kylmyydessä ;) Täytyypä siis kokeilla uudemman kerran tuota huoneenlämpöä, ahkeralla kastelulla ruukku kuulemma säilyy jopa viikkoja :)

 40. Täältä tuli kyllä paljon hyviä vinkkejä yrttien säilömistä varten, kiitos sinullekin Piia! :) Olisi kyllä ihana kasvattaa yrtit itse, voi kun vaan riittäisi innostusta!

 41. Hmm, bleiserit taisivat tulla kehiin jossain vaiheessa lukiota muutama vuosi sitten. Harvemmin tosin pukeudun kovin virallisesti kouluun tms, vaan lähinnä farkkuihin ja neuleisiin, bleiseri niskassa ei jaksa pönöttää penkillä ;) Juuri farkut ja jokin kaunis pusero on yksi luottoasuistani ja toimii moneen tilanteeseen!

  Nappaa vaan ihmeessä ne sinua kutkuttelevat vaatteet mukaan sovariin ja vaikka kassan kautta kotiin, jos siltä itsestä tuntuu :) Bleiseri on sitä paitsi todella kätevä näillä keleillä, kun takki on liikaa, mutta vähän kaipaa jotain lämmikettä. Kiitos herttaisesta kommentistasi! :)

 42. Hih, kiitos ihanainen, kiva että pidit! :) Minä höntti olen säilyttänyt yrttejäni aina jääkaapissa, kerran kokeilin huoneenlämpöä mutta huonolla menestyksellä, syynä taisi olla liian vähäinen kastelu. Kiitos tuhannesti kattavasta kommentistasi, täytyypä pikimmiten pistää pieni puutarha ikkunalaudalle pystyyn ;)

 43. Höh, voi harmi ettei vielä ihan napannut! Heitän avokadot kulhoon kuutioituna, mutta kuten Johanna jo vastasi, niin siinä sekoitellessa ne muussaantuvat :) Alkuperäisessä ohjeessa painotettiin sitä, että avokadojen tulee ehdottomasti olla kunnolla kypsiä.

  Kokeile ihmeessä tuota trioa, itse olen ainakin ihan hulluna siihen!

 44. Se on kyllä herkkua :) Tuosta saisi helposti vielä ruokaisamman lisäämällä sivuun vaikka kanaa, jos on isompi nälkä. Kuulostaapa näppärältä tuo pakastaminen!

 45. Yrttiruukuista olen aina joskus kuullutkin, täytyy pitää nuo mielessä, kiitos! :) Aikamoinen ihmeparantuminen Miian basilikalla, hih!

 46. Olen monesti kuullut avokadon ja leivän yhdistelmästä ja se on kuulostanut korvaani kovin erikoiselta! Nyt tosiaan kun mainitsit, makuhan on rasvainen, joten miksikä ei :) Täytyy heti huomenna kokeilla, ihan vesi herahti kielelle! Kiitos vinkistä :)

 47. Moikka! Voi että kyllä teki pahaa nälkäisenä lukea tätä tekstiä ;) Kiitos kivoista vinkeistä, guacamolen tekeminen itse on ollut monesti mielessä, mutta se on jotenkin vain jäänyt. Valmispurkeissa on niin olematon määrä itse avokadoa, että ero omatekemään olisi varmasti huima! Kommenttisi myötä täytyy pistää se ehdottomasti to do-listan kärkipäähän :)

  Lämmin kiitos tsempistä ja aurinkoista kevättä sinnekin!

 48. Minä ja minun vihreät peukaloni! :D Kiitos vaan sinullekin, nyt kipin kapin ne yrtit pois kylmästä ;)

 49. Namskis, toivottavasti maistui :) Itse taas en ole kumma kyllä tullut syöneeksi avokadoa sellaisenaan, mutta täytyy ehkä kokeilla. Näiden tulleiden vinkkien myötä sitä on myös ehdottomasti testattava levitteenä leivälle!

 50. Ohh, kuulostaa taivaalliselta! Juuri naposteltiin tyttöjen kanssa nachoja kisastudioeväinä, itsetehty guacamole olisi kyllä kruunannut :) Täytyy pistää korvan taakse, kiitos vinkeistä Johanna! PS, pihvi ja bataattilastut kuulostivat aivan liian täydelliseltä mahan kurniessa!

 51. Semmonen vinkki vielä, että muumimuki/teemamuki on täydellisen kokoinen “ruukku” perus ruukkuyrteille ;) Just mahtuu vähän vettä pohjalle ja rehu istuun tohon kippoon kuin nakutettu ja näyttää kivalta.

 52. Moi! Älä missään tapauksessa säilytä basilikaa jääkaapissa vaan huoneenlämmössä. Kun alkaa näyttää riutumisen merkkejä, voit laittaa vaikka mukiin, jossa on vettä – auttaa kummasti :)

 53. Täällä on moni sanonutkin jo, että älä pidä yrttejä jääkaapissa. Minä en ole mikään kummoinen viherpeukalo ja huonekasvit eivät pysy sitten niin mitenkään hengissä, mutta yllätin itseni kun tajusin saavani pidettyä yrtit hengissä. Kaikki alkoi siitä, että äiti idätti ei-niin-viherpeukalo tyttärelleen muutaman basilikan ja käski istuttaa altakasteltaviin ruukkuisin ja tuolla ne nyt rehottavat ikkunalaudalla. Vettä lorautan lautaselle joka päivä (ikkuna on myös aamuauringossa eli saavat valoa kyllä).

  Sitte olin laiska ja päätin kokeilla rucolaa ja ruohosipulia suoraan siitä kaupassa ostettavasti ruukusta istutettuna (en vaan näe itseäni idättämässä siemenestä saakka noita). Koska ruukkuja oli yksi jäljellä istutin ruohosipulin siihen ja hyvin se siitä on pukannut uutta tulemaan. Rucolapurkin sen sijaan laitoin sellaisenaan isoon kahvimukiin jossa on vettä ja sekin pukkaa kyllä uutta tulemaan.

  Tällaisen tapan kaktuksen kuivuuteen ihmistyypin vinkkinä siis: altakasteluruukut (löysin kivat valkoiset ihan Prismasta) ja vettä sille lautaselle aina kun se on loppu (tosin kerran päivässä riittää). Istutus yrttimultaan. Sillä mullalla on asiasta ymmärtävän äitini mukaan oikeasti merkitystä.

  Tai sitten siinä kaupan ruukussa kahvimukiin ja vettä perään ;)

  Ai ja se avocado, omat suosikkini se on tuoreen suisleivän päällä ja salaateissa. Myös tämä alunperin ystävältäni saatu jugurtin ohje: http://dahlianruokia.blogspot.fi/2012/09/avocadojugurtti.html on suosikkejani välipalan suhteen.

 54. Hmm, olisikohan johtunut sitten juuri tuosta. Toi oli eka kerta, kun tein avokadoista mitään, joten ehkä tuli poimittua matkaan vähän turhan raakoja yksilöitä. Kiitos molemmille, täytyy pistää uudemman kerran tuo testiin! :)

 55. Minun lemppari välipala/aamupala/iltapala on avokado-tomaatti-ruisleipä. Tomaatit päällimmäisiksi, päälle ripaus aromisuolaa. Myös basilika käy hyvin tähän herkkuun. Avokado on niin hyvää! :)

 56. Mitenhän tässä on taas vierähtänyt näin kauan, kun olen viimeksi kommentoinut. Hyi minua! Koitan taas skarppailla, kun ei kouluhommatkaan kauaa enää paina ;)

  Minä en ole vielä kerennytkään kokeilemaan tuota avocadopastaa, kun pastaa tulee niin harvoin keiteltyä. Voi olla, että tänään pyhäpäivän kunniaksi, kun jääkaapista löytyy vain jämiä ja muutama avocado, uskaltaudun kokeilemaan moista. Näyttää sen verran kyllä herkulliselta :)

 57. Sinä tässä postauksessa http://jonnamaista.blogspot.fi/2013/04/valmistujaishumua.html kerrot vinkkejä valmistujaismekkoihin. Itse en ole siis valmistumassa, mutta juhliin kuitenkin menossa ja mekko minulla on, mutta ongelmaski on muotoutunu mitä puen sen kanssa, siis lähinnä joku yläosa, jos sattuukin olemaan tuulinen tai sateinen tai muuten kolea ilma, niin millainen yläosa mekon kanssa kannattaisi yhdistää? En ainakaan omasta kaapistani löydä mitään sopivaa, ja mietinkin että pitäisi suunnata ostoksille. Mutta ongelmahan on, etten tiedä mitä kaupoista lähtisin etsimään. Minulla on siis musta kotelomekko, jonka kanssa olisi kiva ehkä yhdistää jotain muuta kuin mustaa. Ajattelin laittaa sen pariksi mustat tory burchit ja pikkulaukun. Olisiko sinulla mahdollisesti ideoita yläosaan?

 58. Avokadon kanssa suosittelen kokeilemaan (Rajamäen) paksua balsamicokastiketta. Esim ruisleipä, juusto, avokadoviipaleet ja balsamicokastike, nam!

  -K

 59. Heippa! Kiitos sinullekin, täytyy pikimmiten siirtää ruukkuparka pois kylmästä ja pistää pieni puutarha pystyyn ikkunalaudalle :)

 60. Lohduttavaa kuulla, ehkä tämäkin ei niin vihreitä peukaloita omaava saisi yrtit kasvamaan ruukuissansa :) Tai ainakin selviämään hengissä pidempään! Kiitos tuhannesti vinkeistä!

  Nam, arvaa kuka täällä juuri mutustaa näiden vinkkien myötä ruisleipää kanalla ja avokadolla ;) Ja täytyypä kurkata tuo jogurtti, kuulostaa erikoiselta!

 61. Namskis, kuulostaa hyvältä ja toimii varmasti! Itse otin näistä vinkeistä juuri vaarin ja nautiskelen ruisleipää kanalla ja aovkadolla, en olisi uskonut mutta hyvää on! :)

 62. Hih, eipä se mitään, tärkeintä on että olette siellä ruudun takana <3 Ihana, että sinulla alkaa jo kouluhommat helpottaa! Täällä on vielä kuukausi jäljellä pakertamista.. :)

  Mitä, etkö ole vielä kokeillut! Nyt äkkiä väsäilemään kulttipastaa, se on semmoista herkkua että ;)

 63. Heippa! Tuo on tosiaan aina se mietintää aiheuttava puoli, mitä pukea mekon kanssa jos Suomen kesä ei suosikaan. Minusta bleiseri on helppo vaihtoehto, tuo ryhtiä muutenkin asuun ja lämmittää viileässä säässä, sisätiloissa sen voi sitten heittää pois :)

  Jos et arastele värienkäyttöä, niin mielestäni jokin ihana värikäs bleiseri toimisi kokonaisuudessa superhyvin! Esimerkiksi mieleeni on jäänyt eräs Pinterestissä näkemäni kokonaisuus, jossa pikkumustaan oli paritettu keltainen bleiseri, http://pinterest.com/pin/339740365609597394/. Mietin itsekin vastaavaa kokonaisuutta kesäjuhliin :) Tietysti jos olet menossa vaikka häihin, niin harteille voisi heittää jonkin kauniin huivin lämmittämään.

  Toivottavasti tästä oli edes jotain apua, onnea ostoksille! :)

 64. Täälläkin on hurahdettu avokaadoon! Ehdoton herkkuni on avokaado ruisleivän päällä, kuulostaa oudolta, mutta on tosi hyvää! Suosittelen lämpimästi=) Tsemppiä lukemisten loppurutistukseen ja ihanaa kevättä!

 65. Hmm avokadomaniaa.. Itse hurahdin siihen jo lapsena ja nytten vasta 2
  Kaksikymppisenä löysin nuo muut super Food:it :)
  Olen nykyään suuri goji ja acai marja fani, mutta tuotteiden hinta kirpaisee hiukan ja niitä ei joka kaupasta löydä

 66. Mieheni kerran kokkasi ihanan salaatin: avocadoa, uusia perunoita, rucolaa, sitruunamehua, oliviöljyä, suolaa ja pippuria :)

Comments are closed.