Laukkutytön tunnustukset

Olette te aikamoisia murusia! Olin eilen yhtä hymyä kommentteja lukiessanne sekä teidän omia haastepostauksianne selaillessa. Pienen pinnan raottamisen jälkeen voidaankin palata taas tällaisiin hömppäaiheisiin.. :)

Olen ties kuinka monet kerrat kertonut teille olevani laukkutyttö henkeen ja vereen. Toiset haaveilevat punapohjaisista korkokengistä tai klassikkotrenssistä, minun materiaaliunelmissani sen sijaan siintävät laukut! Esiteltyäni teille viimeksi laukkukaappini uusimman tulokkaan eräs lukijani esitti toiveen, josko voisin tehdä postauksen laukuistani. Kaikki nämä kaunokaiset ovat toki vilahtaneet täällä aina tasaisin väliajoin, mutta toisaalta ihastelen itsekin aina mielelläni muiden kokoelmia.

Longchampin Roseau oli ihkaensimmäinen kalliimpi laukkuni. Aloin tuolloin leijailla pilvilinnoissa ja haaveilla Bayswaterista vakavissani ensimmäisiä kertoja, kävin usein jopa hypistelemässä sitä Fabianinkadulla. Lopulta tulin järkiini ja jouluna 2010 ostin tämän simppelin kaunottaren lahjaksi minulta minulle, toimittamaan mustan arkilaukun virkaa.

Rakastan sen eleganttia ulkonäköä ja sileää nahkaa, johon tosin naarmut iskostuvat aika helposti. Roseau kulkee matkassani silloin, kun mukana täyty kantaa A4-kokoisia kansioita tai kirjoja, mutta painoa ei saa kertyä liikaa, sillä täytenä sitä ei ole kovin mukava kantaa lyhyen hihnan vuoksi.

Sitten heräsi Vuitton-tyttö! Muistan kuin eilisen, kuinka abikeväänäni olin saanut viimeisen yo-kokeen alta pois ja suuntasimme ystäväni kanssa Pohjoisesplanadille. Voi sitä tunnetta, kun poistuimme molemmat liikkeestä ruskeiden suurien paperikassien kera! Koska rakastan lahjoa itse itseäni, oli laukku tietysti ylioppilaslahjani ;)

Neverfull GM on osoittautunut aivan loistavaksi malliksi, kuten olen monta kertaa todennutkin. Pähkäilin alkuun myös pienempää MM-kokoa, mutta järkeilin niin, että suuren laukun saa aina taitettua sivuilta pienemmäksi, kun taas pienempää kokoa et saa suuremmaksi. GM-koko vetää sisäänsä kaiken tarvittavan ja vähän ylimääräistäkin, ja se on valintani erityisesti luennoille tai kirjastoon, käsimatkatavarana lennoilla tai weekenderinä mökkireissulle. Laukun ohuet hihnat kestävät käsittämättömän määrän painoa! Olen ollut malliin niin tyytyväinen, että vielä joskus haluaisin hankkia Neverfullin toisessakin kuosissa.

Näiden kahden hankinnan jälkeen kaipailin kokoelmaani jotain hivenen pienempää laukkua, joka toimisi luottolaukkuna arjessa. Ratkaisu oli LV:n Speedy 30, jonka ostin viime syksynä palkinnoksi haluamani työpaikan saamisesta. Mallailin käsivarrelleni myös Monogram-kuosista, mutta myyjäkin totesi Damier Ebenen olevan enemmän minunnäköiseni. Olin kuulemma ilmiselvästi Damier-tyttöjä ;) Speedy on yllättävän mukava kantaa lyhyistä hihnoista huolimatta ja koko on täydellinen!

Bayswater, oi Bayswater..Mulberryn konjakinruskea kaunokainen on varmaankin rakkaimpia laukkujani, sillä haaveilin siitä niin monen vuoden ajan. Olin alkuun varma siitä, että haluaisin sen mustana, mutta Roseaun jälkeen en tarvinnut toista saman kokoista mustaa laukkua. Oak oli siis selvä valinta ja laukku lähti mukaani vuoden alussa Heatrhow’n kentältä. Voi sitä riemua, kun kannoin valtavan ruskean kassin koneeseen! :)

Baysiin mahtuu myös A4-kokoisia papereita, mutta varsinaisena koululaukkuna en sitä käytä, sillä nahka on aika painavaa. Laukku toimii kuitenkin täydellisesti arjessa ja sen saa toki myös olalle, mikäli sisällä on enemmän tavaraa.

Sitten vielä kokoelmani pienokaiset. MICHAEL Michael Korsin mustan nahkaisen Webster-clutchin tilasin Net-A-Porterista parisen vuotta sitten ja se on ollut todella ahkerassa käytössä. Pidän nahan rypistetystä pinnasta, sekä pienen pienestä kultaisesta metallilaatasta edessä. Ainoa miinus tässä on, että se ei vedä sisäänsä kovin paljoa tavaraa, joten tämä on minulla lähinnä iltalaukkuna. Sisällä on kätevät korttitaskut, joten lompakkoakaan ei tarvitse erikseen raahata mukana!

Louis Vuittonin Pochette Monogramin hankin itselleni viime kesänä palkinnoksi luku-urakasta. Oli mielettömän upea ja aurinkoinen pääsykokeen jälkeinen päivä, kun vietimme ystäväni kanssa kunnon hemmottelupäivää. Pochette kulkikin matkassani lähes joka päivä ja se oli varmasti kesän käytetyin laukkuni! Pitkä hihna mahdollistaa monipuolisemman käytön niin arjessa kuin juhlassakin. Musta nahkainen kaunotar, Mulberryn Lily, onkin teille jo varmasti tuttu ja tuskin kaipaa enää esittelyjä ;)

Yleensä uuden laukun ostamisen jälkeen listalla odottaa heti seuraava vuoroaan, mutta juuri nyt en oikeastaan kaipaa mitään lisäystä kokoelmaani. Tottakai laukkuja tulee aina ihasteltua, mutta en edes keksi mitään järkevää perustelua, miksi tarvitsisin uuden ;) Minulta löytyy niin konjakinruskeaa, mustaa nahkaista kuin tummanruskeaakin, pienempää ja suurempaa laukkua niin arkeen kuin juhlaankin!<

Tänään pakkaan kimpsuni ja kampsuni ja otan rakkaideni kanssa suunnaksi Tukholman, oikein ihanaa viikonloppua!

76 thoughts on “Laukkutytön tunnustukset

  1. Sulla on kyllä kadehdittavan ihana laukkuvalikoima :) Pieni Bayswater-kuume täällä menossa mutta toistaiseksi minäkin tyydyn vain haaveilemaan. Jos joskus saan unelmienityöpaikan,olisi se hyvä syy palkita itsensä;)

  2. Täällä yksi laukkuhirmu innostui heti, kun näki tämän postauksen otsikon:D Sinulla on kyllä tosi kiva kokoelma, ja valokuvaustaitosi saavat laukut näyttämään vieläkin kauniimmilta:) Minäkään en periaatteessa tarvitsisi enää yhtään laukkua, mutta kummasti siellä haavelistalla on silti ainakin muutama ihanuus tälläkin hetkellä…

  3. Oikein kuola valui näpäämistölle tätä postausta lukiessa ! Aivan järjettömän kauniita laukkuja, joista osa löytyykin jo omasta kokoelmasta ja osa on vasta haaveiluasteella :) Itsekkin olen henkeen ja vereen laukkutyttö, kauniisiin laukkuihin ei kyllä koskaa kyllästy ;)

  4. Sulla on kyllä kovin täydellinen kokoelma :) Mä haaveilen tällä hetkellä LV:n Artsysta tosi paljon. Hintaa sillä on kyllä myös aika paljon, mutta katsellaan nyt.. :)

  5. Ihania yksilöitä sulla! Itsekkin haaveilen muutamasta erittäin ihanasta laukusta, jotka löytyvät ehkäpä joskus kaapistani. :)

  6. Siinäpä vasta oikein kivan näköinen ja kokoinen laukkukokoelma :) Oli kiva lukea jokaisen laukun kohdalla pieni tarina sen hankkimisesta :)
    – Anna

  7. Voi miten ihana kokoelma:) Itekin mietin tota neverfullia, mutta musta tuntuu että se GM imee mut melkein sisäänsä jos kun olen niin pieni. Toisaalta säkin taidat olle pienikokoinen, eikä se sulla näytä hirveän isolta.. Ei auta muu kuin kokeilla ;P

  8. Vautsi, kun olet ehtinyt keräämään huikean kokoelman pienessä ajassa! Olet kyllä osannut tehdä kauniita ja myöskin järkeviä valintoja noiden suhteen :)

  9. Sinulla on kyllä kattava ja kaunis kokoelma, itsekin olen ostanut laukkuja niin, että minulla olisi vähän joka tarkoitukseen jotakin. Mustien laukkujen suhteen edustus on itselläni vähän huonompi, mutta ainakaan vielä se ei ole harmittanut kovasti.

    LV sopii sinulle todella hyvin! Pidän kyllä heidän laukuistaan, mutta en vain osaa kuvitella LV:tä itselleni. Mulberry ja Dior ovat omia suosikkejani ja itseltäni löytyykin aika paljon Neverfullia malliltaan muistuttava Dior.

    Kivaa viikonloppua!

  10. Ihana kokoelma :) itseltäni löytyy kolme samaa laukkua ja vielä haaveissa olisi pari samaa :D tosin ehkä hiukan erikuosilla :)

  11. Ihana kokoelma. Rakastan kauniita ja laadukkaita laukkuja. Neverfull on kyllä osottautunut ihan ykköseksi, haaveilen nyt toisesta kuosista :) Sama täällä, palkitsen itseni jonkin suorituksen tms. jälkeen, ja mikä olisikaan parempi palkkio kuin kauan haaveiltu laukku :)

  12. Voi että, mulla on järkyttävän iso haavelista laukuista jotka haluun.. <3 Pitkään jo listalla ollut Neverfull GM on seuraava minkä ostan :)

  13. Hei onko sun Korsin nudet korkkarit pysynyt hyvässä kunnossa? :) Millaista se pinta on ja naarmuuntuuko helposti? Mietin tässä samanlaisten mustien ostamista…

  14. Täällä toinen laukkutyttö hei ! ;D Ihania laukkuja on sinulle kertynyt, ja aina täytyy olla haaveita huomisen varalle ! ;) Itse haaveilen nyt tuota Lv:n neverfull mm mallia ! :)

  15. Jestas että on upea blogi! Selasin tämän sivun kokonaan ja mun on pakko lukea nuo aikaisemmat postaukset kans! Samantien hyppäsin sun lukijakaartiin! :) <3

  16. Voih, molemmat Mulberrysi ovat minunkin haavelistallani ;) Ja kuulun todellakin myös laukkutyttöihin, sillä vaikka myös kengistä tykkäänkin, en huokaile lähellekään niin paljoa kauniiden kenkien kuin laukkujen perään!

  17. Tosi upea kokoelma! :D Mä tykkään paljon näistä kokoelmapostauksista, itsekin niitä harrastan. ;) Sulla on paljon toimivia klassikoita klassisissa väreissä, ne kestävät hyvin aikaa!

  18. Hieno laukkukokoelma ja myös erittäin toimiva! :) Itseltäni löytyy monta samaa, mutta kaikki eri kuoseissa. Hankin itselleni pochetteen pitkän hihnan vasta loppukesästä ja sen jälkeen tuli kyllä käytettyä laukkua todella paljon. Tuo Korsin clutchi on kaunis. Itselläni puuttui musta clutch ja tämän puutteen korjasin eilen tilaamalla net a porterista YSL:n Belle de Jourin, en malta odottaa, että saan sen ensi viikolla! :)

  19. Moikka, ihania laukkuja sinulla. :) Sinulla on myos tosi kiva tyyli muutenkin. Voisitko joskus tehdä postauksen vaikka vaatekaapistasi tai lempivaatteistasi?

  20. Liittyen ehkä enemmänkin edelliseen postaukseesi. Mutta olet ihan mielettömän kaunis, todellakin luonnonkaunis. :) Ja kaiken lisäksi olet todella ystävällisen ja mukavan oloinen persoona. Mukavaa joulun odotusta! :)

  21. Wau!
    Täällä ilmoitautuu myös yksi ihminen jolle laukut ovat intohimo :)
    Perjantaina myös Espooseen kotiutu LV:n Neverfull damier kuosilla. Koko on MM (siis se keskikoko). Nykyään myös Espan myymälästä saa nimikirjaimet laukkuun!

  22. Hih, kiitos Hjenn! Minäkin kyllä mielelläni vierailisin sinun laukkukaapillasi ja voisin ryöstää sieltä vaikka sen söpöliini-Alexan ;D Tuohan olisi erinomainen syy palkita itsensä :)

  23. Hih, ihana kuulla! Olen itsekin ihan samanlainen ja rakastan katsella muiden kokoelmia :) Ja kiitos kivoista sanoistasi, kuvaamisessa oli kyllä pieni haasteensa kun oli niiiin kovin pimeää, mutta oli pakko yrittää! Ja voi, kyllä minunkin haavelistallani on aina laukku jos toinenkin, tällä hetkellä nämä kaunokaiset täyttävät kuitenkin kaikki tarpeeni ;)

  24. Hih, voi Terhi kun jätit kivan kommentin, kiitos! :) Ihana kuulla, että sieltä ruudun takaa löytyy muitakin laukkutyttöjä! Haaveita saa ja pitää olla aina, unelmointi on ihanaa hömppää arjen keskellä. Mikäs laukku sinulla on seuraavana hankintalistalla? :)

  25. Kiitos Reetta, sinultakin löytyy niin kauniita laukkuja :) Artsy on kyllä todella nätti malli, mutta nätti on tosiaan hintakin ;D

  26. Kiitos Heidi! Haaveilla saa ja pitääkin, ihanaa kevennystä arjen keskellä :) Laukuista voisi kyllä aina vaan unelmoida!

  27. Kiitos Anna, niin minun kuin laukkujenikin puolesta hih ;) Ja kiva kuulla että pidit, haluaisin aina ostaa laukkuja niin, että takana on jokin ajatus ja siitä jää muisto.

  28. Kiitos Kelli! :) Minullahan on tosiaan mittaa huimat 160cm, joten aikamoinen tappi olen itsekin GM-kokoisen Neverfullin rinnalla ;D Minua sen koko ei ole kuitenkaan häirinnyt, kun taas esim. Longchampin käsivarrella kannettava laukku tuntuu minusta välillä vähän isolta, Neverfull menee olalla niin näppärästi. Joten eikun liikkeeseen mallailemaan, sillähän se selviää! :)

  29. Kiitos Lola! :) Kahdessa vuodessa olen tosiaan nämä kerännyt, suurempien hankintojen kohdalla yritän pitää sellaista sääntöä, että korkeintaan puolen vuoden välein saan ostaa uuden ;) Välillä siitä on ihan pikkuisen lipsuttu, mutta jos niitä ostelisi joka toinen kuukausi, niin eihän siinä olisi enää mitään hohtoa :)

  30. Minä ja laukkuni kiitämme! Käytän itse niin paljon vaaleita sävyjä pukeutumisessa, että musta laukku tuo kivasti kontrastia ja etenkin nyt tuo uutukainen Lily on ollut kovassa käytössä.

    Makujahan on tosiaan monia ja olisikin tylsää, jos jokaikinen pitäisi samoista asioista. Oi, Diorisi kuulostaa upealta, täytyykin mennä kurkkimaan josko siitä näkyisi jokin vilaus jossain ;)

    Oikein rentouttavaa sunnuntai-illan jatkoa sinne!

  31. Kiitos Miims, olen nyt kyllä hirmu tyytyväinen kokoelmaani :) Sinulla taitaa olla Bayswater seuraavana hankintalistalla? ;)

  32. Kiitos Kirsi :) Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen Neverfulliin! Minäkin kovasti himoitsen sitä Monogram-kuosisena vielä joskus, ehkäpä sitten jos ja kun pääsen kouluun. Ja olen niin samaa mieltä kanssasi, sitä sitten myös muistaa aina laukun “tarinan” :)

  33. Hih, kuulostaa tutulta ;) Minäkin se olen sellainen unelmoija että, mutta haaveita saa ja pitääkin olla! Neverfullia voin kyllä suositella niiin lämpimästi, aivan loistava malli :) Missä kuosissa olet ajatellut hankkia sen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *